Crypto

Najbolji kripto za kupovinu danas 29. decembra – FGHT, ICP, D2T, QNT, CCHG

Velika novost ove sedmice u kripto prostoru je da je u srijedu objavljeno da će Sam Bankman-Fried (SBF) biti optužen pred saveznim sudom na Menhetnu 3. januara 2023. Ovo je najnoviji razvoj događaja u nizu događaja koji su prethodili do njegovog hapšenja od strane bahamskih vlasti 12. decembra, nakon čega je uslijedilo njegovo izručenje Sjedinjenim Državama.

Američki savezni regulatori i tužioci podnose ukupno osam krivičnih prijava protiv Bankman-Frieda. Njegovi bivši saradnici, Gary Wang i Caroline Ellison iz FTX-a i Alameda Research-a, već su se izjasnili krivima za zločine kao što su prijevara s vrijednosnim papirima i pranje novca. Na veliko užasavanje kripto zajednice, Bankman-Fried je dobio kauciju od 250 miliona dolara da živi sa roditeljima u Palo Altu dok je nosio narukvicu za elektronsko praćenje.

U međuvremenu, na tržištima se ne dešava mnogo više, a trgovinska aktivnost je relativno prigušena tokom praznika.

Kako će cijena Bitcoina pokrenuti tržišta danas?Nakon njegovog poricanja na FIB 0.5 utoku od 16.900 dolara sa dnevnim nivoom EMA 20, Bitcoin se sada trguje blizu FIB 0.618 na otprilike 16.636 dolara. Sa padom od 2% u posljednja dva dana, praćen povećanjem obima prodaje, trgovci moraju biti posebno oprezni kada zauzimaju pozicije u ovim uslovima.

Ako bi se cijena Bitcoin-a podržala između 16.400 i 16.600 dolara, sljedeća vjerovatna podrška je oko 16.100 dolara, što je također djelovalo kao podrška od 28. do 29. novembra.

Meteorski uspon Bitcoina u proteklih nekoliko godina učinio ga je primamljivom investicionom opcijom, a mnogi investitori savjetuju da se dobar dio svog portfelja u digitalnoj imovini – ali postoje i drugi kriptolozi podržani pouzdanim projektima i timovima koji nude mnogo potencijala za veće dobitke iu sljedećoj trci bikova.

Usred volatilnosti i neizvjesnosti kripto tržišta, investitori bi trebali razmišljati o diversifikaciji svojih portfelja kako bi uključili i veće limite i nadolazeće kriptovalute sa jakim osnovama.

Evo pet kriptovaluta koje možete kupiti danas na osnovu jakih osnova i/ili tehničke analize.

FightOut (FGHT)

Nadolazeći lanac aplikacija i fitnesa FightOut M2E privukao je pažnju mnogih investitora, koji su već uložili milion dolara tokom njegove jednonedeljne privatne prodaje. Nije iznenađujuće da projekat nastavlja ovaj uspeh sa impresivnom pretprodajom od preko 2,5 miliona dolara do sada.

FightOut je jedinstvena među drugim M2E aplikacijama koja se može pohvaliti raznim funkcijama, ali njena najistaknutija sposobnost je integracija bilo kojeg oblika fizičke vježbe – ne samo poduzetih koraka. Korisnici takođe ne moraju da razbijaju banku kupujući skupe NFT-ove da bi koristili ovu aplikaciju; umjesto toga mogu dobiti nagrade za zdrav život, osim jednostavnih aktivnosti poput šetnje.

Povezujući performanse korisnika sa njihovim avatarom u realnom vremenu, FightOut će ponuditi detaljno praćenje napretka korisnika na faktorima fitnesa kao što su snaga i kardiovaskularna izdržljivost. A omogućavajući korisnicima da uporede napredak s drugima u aplikaciji, društvena motivacija će im pomoći da se pridržavaju svojih ciljeva. Još jedan zanimljiv dio aplikacije je da kada korisnici postignu svoje ciljeve u stvarnosti, tako će i njihov karakter biti na nivou.

U četvrtom kvartalu 2023., FightOut će pokrenuti svoju inauguralnu teretanu s ambicijom da korisnicima pruži vrhunsku i najsavremeniju opremu, kao i druge usluge. Studiji za iznajmljivanje, zdravstveni barovi i prostor za rad su neki od pogodnosti koje gosti mogu očekivati. Kako bi dodatno upotpunio iskustvo, FightOut će se pohvaliti ambasadorskim programom s nekim od najboljih svjetskih boksera i renomiranih sportista koji nude ekskluzivne majstorske tečajeve i jedinstvene događaje.

Veliki investitori hrle u FightOut $FGHT token zbog inovativne platforme i solidnog tima, kao i zbog impresivnih bonusa prije prodaje do 50%. Uz kritične partnere kao što su LBank Labs, Cryptonews.com, Transak i BlockMedia Labs koji pružaju finansijsku i operativnu podršku, ovaj projekat je spreman za nevjerovatno pokretanje.

Posjetite FightOut sada

Internet kompjuter (ICP)Nakon zatvaranja svijeće prethodnog dana sa dobitkom od 3,21% i povećanjem obima, Internet Protocol je zadržao svoj bikovski zamah koji ide danas, jer trenutno pokušava da probije iznad psihološkog otpora od 4 dolara.

ICP-ova cijena je trenutno na 4,07 dolara u trenutku pisanja, a RSI na 52,59 – potencijalni bikovski indikator. MACD takođe pokazuje bikovski prelaz sa zdravim rastućim razdvajanjem između MACD linije i signalne linije.

Ako cijena uspješno probije sa 4 dolara, sljedeći potencijalni cilj je nivo FIB 0,618 od 4,138 dolara u spoju sa dnevnim EMA 50 za potencijalno kretanje od 3%.

Dash 2 Trade (D2T)

Dash 2 Trade je stvorio revolucionarnu platformu za analizu i praćenje raspoloženja koja bi mogla revolucionirati kripto trgovinu. Prepun jedinstvenih karakteristika, njihov sistem se takođe oslanja na trenutnu zajednicu Learn 2 Trade kako bi investitorima ponudio neverovatnu priliku da kapitalizuju nakon kolapsa FTX-a – dok trgovci traže rešenja koja će ih zaštititi od daljih padavina poput ovog u budućnosti.

Pretplatnici na platformu Dash 2 Trade dobijaju pristup trgovačkim signalima, upozorenjima na listu za nadolazeće novčiće i indikatorima društvenog raspoloženja. Oni također mogu imati koristi od sistema bodovanja tokena prije prodaje i alata za back-testing strategije koji omogućava trgovcima da simuliraju različite strategije i zatim ih izvrše na tržištu uz automatsko trgovanje. Funkcija automatskog trgovanja integrirana je s API-jima za razmjenu, što znači da oni mogu pratiti svoju stopu uspjeha i prilagođavati parametre u skladu s tim. Dodatno, napredna analiza podataka je obezbeđena kroz interaktivne grafikone i grafikone koji razlažu metriku performansi u razumljive vizuelne prikaze za bolje donošenje odluka.

Ove karakteristike su dizajnirane da pomognu trgovcima da donesu odluke na osnovu boljih informacija, dok istovremeno smanjuju nivoe rizika povezanih sa trgovanjem kriptovalutama pomažući im da budu u toku sa tržišnim uslovima, precizno analiziraju trendove i predviđaju buduće cene na osnovu istorijskih podataka. Sa svim ovim alatima na dohvat ruke, trgovci će imati samopouzdanje da ulažu dobro informisane temelje na pametnim strategijama prilagođenim njihovim individualnim potrebama.

Kako se Dash 2 Trade bliži kraju svoje pretprodaje tokena, do sada je prikupio 11,4 miliona dolara finansiranja. Razvojni tim koji stoji iza Dash 2 Trade-a je najavio da će njihova platforma biti dostupna uskoro jer je razvoj ispred roka. Njegovo prvo izlazak na berzu planirano je za 11. januar.

Posjetite Dash 2 Trgujte sada

kvant (QNT)

Quant (QNT) nastoji da obezbijedi infrastrukturu za digitalnu međusobnu povezanost koristeći blockchain, utirući put blockchain tehnologiji za revoluciju u nekim od najvećih svjetskih industrija, kao što su finansije, zdravstvo i energija.

Kompanije poput Oraclea najavile su svoju posvećenost korištenju Quant (QNT) tehnologije u svojim blockchain rješenjima, dajući projektu dodatni kredibilitet.Nakon povećanja bikovskog momentuma u prva dva dana trgovačke sedmice, QNT je prethodni dan zatvorio sa gubitkom od 3,84%, vraćajući se na nivo FIB 0,236 od 108,8 dolara. U trenutku pisanja, QNT cijena je 112 dolara.

Da bi kriptovaluta zadržala svoj bikovski zamah, cijene moraju opstati iznad nivoa FIB 0,236. Ako to uspe, 113 do 117 dolara je sledeća potencijalna oblast otpora, dok se sledeća značajna podrška može naći na 104 dolara ako se FIB 0,236 ne održi.

C+Charge (CCGH)

Pridružite se javnoj pretprodaji C+Charge-a i budite dio revolucije za lakše, pristupačnije i transparentnije punjenje električnih vozila za vozače električnih vozila. Ovaj peer-to-peer sistem plaćanja fokusira se na to da vlasnicima električnih vozila učini lakim i transparentnim punjenje svojih vozila uz otključavanje pristupa karbonskim kreditima.

Industrija električnih vozila trenutno se bori protiv mnoštva problema kao što su nedovoljne tačke punjenja, zbunjujući planovi cijena i neadekvatne informacije. C+Charge Network koristi blockchain tehnologiju za rješavanje ovih problema i uspostavljanje nezamjenjive veze između električnih vozila i nezavisnih punjača.

Uz aplikaciju C+Charge, vozači električnih vozila mogu lako pronaći i planirati troškove punjenja na pouzdanim mjestima punjenja uz transparentne cijene. Osim toga, korisnici će dobiti karbonske kreditne nagrade kada koriste aplikaciju.

C+Chargeova pretprodaja nudi tokene počevši od 0,013 USDT. Cijena će rasti tokom 4 faze, dostižući $0,02350 u završnoj fazi. 40% od ukupno 1 milijarde tokena je dostupno za javnu pretprodaju.

Posjetite C+Charge Now

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *