Crypto

Može li kolaps Bitcoin Trusta u sivim tonovima biti sljedeći događaj crnog labuda? Pogledajte izvještaj o tržištu

U ovonedeljnoj emisiji The Market Report, stalni stručnjaci Cointelegrapha raspravljaju o tome kakve bi posledice bile ako bi se Grayscale Bitcoin Trust srušio.

Ovonedeljnu emisiju počinjemo najnovijim vestima na tržištu:

GBTC sljedeća cijena BTC crni labud? — 5 stvari koje treba znati u Bitcoinu ove sedmice

Bitcoin (BTC), najveća kriptovaluta, baš kao i ostatak kripto industrije, i dalje je vrlo podložan riziku od pada jer nastavlja da se nosi s posljedicama od implozije razmjene FTX.

Zaraza je riječ na svačijim usnama dok se novembar bliži – baš kao i kolaps Terre ranije ove godine – i strahovi su da će nove žrtve ogromnog FTX-ovog vrtloga likvidnosti nastaviti da se pojavljuju. Čini se da je Bitcoin Trust sivih tonova (GBTC) na svačijem radaru ove sedmice iz sasvim pogrešnih razloga. Hoće li to biti sljedeći događaj crnog labuda? Raščlanjujemo sve detalje u vezi sa GBTC-om da bismo bili u toku.

Podaci pokazuju da su trgovci blago bikovski raspoloženi čak i kada je ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta ispod 800 milijardi dolara

Ukupna kapitalizacija tržišta kriptovaluta pala je ispod 800 milijardi dolara, ali podaci ističu nekoliko razloga zašto su neki trgovci bikovski raspoloženi. Naš vlastiti Marcel Pechman objašnjava zašto su neki trgovci zapravo bikovski raspoloženi, što se čini vrlo kontraintuitivnim. Marcel ima neke vrlo dobre razloge za to, pa se obavezno javite da saznate.

Cardano će lansirati novi algoritamski stabilcoin 2023

Proof-of-stake blockchain platforma Cardano se udružila s Coti-jem, usmjerenim acikličnim grafom baziranim sloj-1 protokolom, kako bi pokrenuo ono što naziva prekomjerno kolateraliziranim algoritamskim stabilnim coinom. Projekat je u najavi dostavljenoj Cointelegraphu naveo da će stabilni kolateral biti podržan viškom kolaterala u obliku kriptovalute pohranjene u rezervi. Da li nam treba još jedan stabilcoin? Po čemu će se ovaj razlikovati od postojećih stabilnih coin-a koji su već u opticaju?

CoinMarketCap pokreće proof-of-reserve tracker za razmjenu kriptovaluta

CoinMarketCap, vodeći istraživač tržišta i tragač u kripto industriji, najavio je lansiranje nove funkcije na svojoj platformi koja korisnicima pruža ažurirane finansijske uvide u berze.

Dokaz o rezervama (PoR) tracker revidira aktivne burze kriptovaluta u industriji radi transparentnosti likvidnosti u datom trenutku. Kako se navodi u saopćenju, tracker prikazuje ukupnu imovinu kompanije i njene pridružene javne adrese novčanika, zajedno sa stanjem, trenutnom cijenom i vrijednostima novčanika. Naši stručnjaci razlažu potrebu za takvim alatom i kako on pomaže industriji.

Imate li pitanje o novčiću ili temi koja ovdje nije obuhvaćena? Ne brini. Pridružite se YouTube sobi za razgovor i tamo pišite svoja pitanja, a mi ćemo se pobrinuti da dobijete odgovore.

Market Report emituje uživo svakog utorka u 12:00 ET (4:00 pm UTC), stoga svakako posjetite Cointelegraphovu YouTube stranicu i slomite ta dugmad za lajk i pretplatu za sve naše buduće video zapise i ažuriranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.