Crypto

Može li cijena Dogecoina ubiti nulu jer se penje 6% na 0,088 dolara dok Meme kovanice dobivaju na snazi

Cijena Dogecoina nastavlja da nadmašuje svoje konkurente dok se sve više približava uklanjanju jedne nule. Za samo 14 dana, DOGE-ova vrijednost je porasla za 22,2% i trgovala se na 0,088 dolara u vrijeme pisanja. Najveći mem kovanica će vjerovatno zatvoriti sedmicu iznad 0,1 dolara, jer bikovi očekuju povratak na 0,1586 dolara.

Meme kovanice su uglavnom postale popularnije od Nove godine, a njihova ukupna tržišna kapitalizacija porasla je na 19 milijardi dolara. Dogecoin čini najveći dio tržišnog udjela meme kovanica sa 11,8 milijardi dolara. Shiba Inu, koji je porastao za 15,4% u 24 sata, drugi je po veličini token na temu pasa sa tržišnom kapitalizacijom od 7,1 milijarde dolara.

Drugi meme novčići s najboljim učinkom uključuju Dogelon Mars koji je porastao za 15,7% za sedam dana, FLOKI za 27%, Kishu Inu za 28,2%, Shiba Predator, za 20% i Hoge Finance, za 31% u istom periodu.

Vrijedi spomenuti BONK, koji je, uprkos tome što je novi token, stekao veliko sljedbenike kao prvi Solana blockchain meme novčić. Nepotrebno je reći da je Tamadoge (TAMA) u porastu od 6,6% u sedmici da bi zamijenio ruke na 0,0143 dolara. TAMA ima potencijal da postane najveći mem kovanica na tržištu podržana nekoliko slučajeva upotrebe kao token za zaradu i metaverzum.

Je li Dogecoin Price Meme Coin koji treba gledati ove sedmice?

OG meme novčić, DOGE nalazi se na vrhu robusne podrške na 0,0847 dolara, pojačan 200-dnevnim eksponencijalnim pokretnim prosjekom (EMA) (u ljubičastoj boji). Nešto ispod ovog nivoa je podrška konfluence koju kreiraju EMA od 100 reči (plavo) i 50-dnevna EMA (crvena) na 0,0806 dolara.

Neposredni pad cijene Dogecoina također je dom kritične linije trenda pada. Sva ova područja podrške naglašavaju neospornu sposobnost DOGE-a da nastavi sa uzlaznim trendom i pojede još jednu nulu za dobitke iznad 0,1 USD.

Indikator konvergencije pokretnog prosjeka (MACD) dodaje kredibilitet optimističnim izgledima za kupovinu Dogecoina. Obratite pažnju na MACD (linija u plavoj boji) koja prelazi iznad signalne linije (crvena). Indikator momentuma je takođe prešao iznad srednje linije što nagoveštava povećanje bikovskog prisustva na tržištu.

Indeks toka novca (MFI), indikator momentuma, pokazuje da kupci imaju prednost. Ovaj indeks mjeri tok novca ui iz ‘hartije od vrijednosti’ tokom određenog perioda. Sličan je popularnom relativnom indeksu (RSI), ali se oslanja na volumen dok RSI uzima u obzir samo cijenu.

Cijena Dogecoina na pragu masivnog poteza od 178%.

Isti grafikon dnevnog vremenskog okvira otkriva formiranje simetričnog uzorka trougla koji će vjerovatno otvoriti vrata do kolosalnih 178% proboja na 0,2414 dolara. Međutim, kupci moraju probiti otpor na opadajućoj liniji trenda kako bi dali život ovom očekivanom potezu. Simetrični trouglovi nemaju bikovske ili medvjeđe pristranosti, ali su potvrđeni probijanjem iznad ili ispod.

Tamadoge (TAMA): Meme kovanica za dugoročni rast

Dogecoin i Shiba Inu su se dugo vremena mučili kada je u pitanju korisnost. Međutim, tim iza Tamadogea je od samog početka vidio veće. TAMA-ini slučajevi upotrebe prožimaju Tamaverse – platformu play-to-earn koja omogućava igračima da zarade kripto-bazirane nagrade.

TAMA je glavna valuta za kupovinu Tamadoge kućnih ljubimaca, koji su virtualni avatari nalik psima, svaki sa svojim specifičnim atributima, snagama, slabostima i iskovani su kao NFT putem tehnologije pametnih ugovora.

Tamadoge kućni ljubimci mogu učestvovati u takmičenjima i turnirima gdje se uspješni nagrađuju TAMA žetonima. Osim toga, Tamadoge whitepaper planira predstaviti Tamadoge aplikaciju proširene stvarnosti 2023., zadržavajući istu dinamiku između igrača i okruženja kao trenutni protokol zasnovan na webu.

Tim također stvara vrstu arkadne igre u kojoj se igrači mogu uključiti u razne Tamadoge aktivnosti i dobiti opipljive nagrade. Na osnovu najnovije komunikacije tima, beta verzija Arkadne igre je otvorena za javnost.

Do sada je beta testiranje zabilježilo ukupno preko 3.000 igranja i odbrojava se. Osim platformi metaverse i P2E, korisnici unutar ekosistema Tamadoge mogu kupovati preko globalnih brendova i kupiti poklon kartice.

Investitori se mogu pridružiti TamadogeArmy s najboljom kriptovalutom za kupovinu u 2023. kako bi iskoristili još jedan potencijalni meteorski skup. Zapamtite, Tamadoge je brzo prikupio 19 miliona dolara u svojoj pretprodaji u roku od osam sedmica i vidio povećanje vrijednosti od 2000% nakon kotiranja na OKX berzi – ova kripto imovina se toplo preporučuje kao jedna od kriptovaluta u nastajanju za dugoročna ulaganja.

Povezane vijesti:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *