Crypto

MicroStrategy će ponuditi Bitcoin Lightning rješenja 2023

Izvršni predsjednik MicroStrategy-a Michael Saylor podijelio je planove svoje firme da 2023. objavi softver i rješenja zasnovana na Bitcoin Lightning Network-u.

U Twitter prostorima događaj 28. decembra, Saylor je podijelio da kompanija istražuje softver i rješenja koja koriste Lightning Network, kao što su rješenja koja „podržavaju“ korporativni marketing, kao i rješenje za kibernetičku sigurnost usmjereno na korporativne web stranice.

Lightning Network je protokol plaćanja sloja 2 koji se nalazi na vrhu Bitcoin-ovog blockchaina koji omogućava transakcije izvan lanca, povećavajući protok plaćanja i snižavajući naknade za transakcije.

Poslovna inteligencija i tehnološka kompanija poznata po svojim ogromnim bitcoinima, MicroStrategy je nastojala ojačati svoj tim upućen u Lightning Network, nedavno je najavila da želi unajmiti softverskog inženjera za izgradnju softvera zasnovanog na Lightning Network-u. -servisna platforma.

Tokom razgovora na Twitter Spaces-u, Saylor je objasnio da bi direktori marketinga potencijalno mogli koristiti Lightning Network da podstaknu kupce – kao što je dodjela satoshi nagrada za aktivnosti kao što su objavljivanje dobrih recenzija ili popunjavanje anketa.

Kompanija takođe želi da omogući bilo kom preduzeću da “zakrene” Lightning infrastrukturu u “poslijepodne”, rekao je on.

Predsjedavajući MicroStrategy-a je ponovo spomenuo svoju ideju kibernetičke sigurnosti “Lightning wall”, u suštini paywall baziran na Bitcoin-u koji bi štitio web stranice od napada na sajber sigurnost zahtijevajući od posjetitelja da polože depozit u Satoshi.

Saylor je objasnio da će korisnici koji žele pristupiti osjetljivim korporativnim web stranicama morati da polože “100.000 satoshi” da bi “garantirali” siguran prolaz, koji će biti vraćen odmah nakon što korisnik završi svoju posjetu.

Napomenuo je da je to nešto što kreditne kartice ne mogu ponuditi zbog vremenskih kašnjenja u povratu sredstava, navodeći:

“Problem s kreditnim karticama je u tome što ne možete razumno objaviti 20 do 100 web stranica svaki dan, a onda ćete dobiti natrag 20 dolara u jednoj sekundi, zar ne?

Saylor vjeruje da je samo pitanje vremena kada će neko kreirati Lightning verziju “Netscape pretraživača”, za koju vjeruje da će uključivati ​​”nešto poput” Lightning novčanika u kojem se nalaze dolari i razne kriptovalute.

On vjeruje da ako se ovaj novčanik kreira na način koji nije skrbnički, ima potencijal da se proširi na 100 miliona ljudi.

Tokom razgovora na Twitter Spacesu, Saylor je ponovo pozdravio Lightning Network kao “internet novca” i pohvalio njen “inspirativni” napredak.

Rekao je da kompanija ima timove koji rade na tome i da žele da nešto iznesu do “sljedeće godine”, dodajući da je vjerovatnije da će moći nešto pokazati u prvom kvartalu.

Povezano: Bitcoin Lightning Network će se koristiti u fiat transferima između Evrope i Afrike

U oktobru je Michael Saylor uzvratio Ericu Wallu zbog njegove sugestije da Saylor nije napravio više od tri Lightning transakcije u svom životu.

Nedavno je uveden novi tip BTC adrese. Lightning adrese omogućavaju korisnicima da izvrše transakcije na Lightning mreži gotovo trenutno, za razliku od 10-minutnog prosjeka za redovne Bitcoin transakcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *