Crypto

Michael Saylor nastavlja ulagati u Bitcoin uz kupovinu od 42,8 miliona dolara putem MicroStrategy-a

Michael Saylor, osnivač i bivši izvršni direktor softverske firme MicroStrategy, nastavlja da demonstrira bikovski pristup bitkoinu (BTC) sa svojom posljednjom investicijom od oko 42,8 miliona dolara u top kriptovalute.

U nedavnoj prijavi Komisiji za hartije od vrijednosti (SEC), kompanija je otkrila kupovinu oko 2.395 bitkoina u gotovini, po prosječnoj cijeni od oko 17.871 dolara po bitcoinu, uključujući naknade i troškove.

Firma je također prodala dio svoje kripto imovine u protekloj sedmici s ciljem da optimizira svoje poreze, kako je navedeno u prijavi.

“MacroStrategy je 22. decembra 2022. prodao približno 704 bitcoina za gotovinski prihod od približno 11,8 miliona dolara, po prosječnoj cijeni od približno 16,776 dolara po bitcoinu, neto naknada i troškova. MicroStrategy planira vratiti kapitalne gubitke koji su rezultat ove transakcije u odnosu na prethodnu kapitalnu dobit, u mjeri u kojoj su takvi povrati dostupni prema federalnim zakonima o porezu na dohodak koji su trenutno na snazi, što može generirati poreznu olakšicu”, navodi se u saopštenju.

„MacroStrategy je 24. decembra 2022. nabavio približno 810 bitkoina za približno 13,6 miliona dolara u gotovini, po prosječnoj cijeni od približno 16,845 dolara po bitcoinu, uključujući naknade i troškove“, navodi se u kompaniji.

MicroStrategy je saopštio da je, nakon gore navedenih transakcija, preduzeće, zajedno sa svojim ograncima, proširilo svoje bitkoin fondove za 2.500 bitcoina, sa oko 130.000 bitcoina od 31. oktobra 2022. godine, na oko 132.500 bitcoina od 27. decembra 2022. godine.

“Otprilike 132.500 bitcoina koje drže MicroStrategy i njene podružnice do 27. decembra 2022. kupljeno je po ukupnoj kupovnoj cijeni od približno 4,03 milijarde dolara i prosječnoj kupovnoj cijeni od približno 30,397 dolara po bitcoinu, uključujući naknade i troškove”, navodi se u dokumentaciji. .

Proteklih godina, osnivač MicroStrategyja se etablirao kao bitcoin bik, koristeći svoju platformu za promociju kriptovaluta i ohrabrivanje kolega poduzetnika da ulažu u kriptovalute. Prošlog oktobra, biznismen rekao je da je BTC jedini novac koji ima potencijal da uskladi “sve interese da se fokusiraju na mirno angažovanje, racionalnu akciju i produktivnu industriju”.

U toku 14. decembra tweetSaylor je govorio u prilog dizajna bitcoina, proglašavajući kripto superiorniju u odnosu na tokene na osnovu protokola dokaza o ulozima, kao što je ethereum (ETH).

Vrhunska kripto “je dizajnirana da bude stabilna, robusna i sve sigurnija i efikasnija tokom vremena na osnovu Proof of Work i napretka ASIC tehnologije. Protokoli Proof of Stake su inherentno nestabilni, neefikasni, neprozirni i rizični zbog svog krhkog dizajna”, rekao je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *