Crypto

Metaverse NFT | 5 najboljih projekata koji se pokreću 2022

Odricanje od odgovornosti: Tekst ispod je oglasni članak koji nije dio Cryptonews.com urednički sadržaj.

Metaverse i NFT moraju biti dvije popularne riječi koje su prošle godine promijenile tok Web3 industrije. I mnogi od nas su mislili da će to biti faza. Nismo mogli više pogriješiti. Web3 industrija je prihvatila i metaverzum i NFT. Ovo se posebno odnosi na sektor igara i zabave. Svjedoci smo novog naleta projekata sa jedinstvenim temama, tehnologijom, sistemima nagrađivanja i ekonomijom. Međutim, većina je u ranoj fazi razvoja, teško je odrediti kako će se odvijati u narednim fazama.

Uradili smo posao za vas. U ovom članku navodimo najbolje metaverse NFT projekte koji su spremni za pokretanje 2022. i zašto bi trebali biti na vašem radaru

5 najboljih Metaverse NFT projekata koji se pokreću 2022

Najbolji Metaverse NFT projekti 2022: recenzirano

Hajde da detaljno pogledamo najbolje metaverse NFT projekte koji se pripremaju za poletanje ove godine. Analiziramo njihovu viziju, misiju, jedinstvene ponude vrijednosti, karakteristike proizvoda, NFT kolekcije i mapu puta između ostalih ključnih faktora.

Duše prirode

Duše prirode osigurava prvo mjesto na našoj listi najboljih metaverse NFT projekata kojima se radujemo ove godine. I to iz svih pravih razloga.

Blockchain tehnologija, kriptovalute i NFT su futuristički. Nema rasprave o tome. NFT, posebno, mogu promijeniti industriju igara uz poboljšanu transparentnost i pravičnost. Oni jamče pravo vlasništvo i nepovjerljiv prijenos imovine u igri. S druge strane, kriptovaluta može izgraditi robusnu digitalnu ekonomiju bez oslanjanja na centralizirane posrednike.

Posjetite Souls of Nature

Međutim, postoji kvaka. NFT nisu baš ekološki prihvatljivi. Programeri i tehnološki preduzetnici širom svijeta aktivno rade na tome da tehnologija bude ekološki održivija. Ali tu ne bi trebalo stati, smatra Souls of Nature. Ovaj novi metaverse projekat ima za cilj da dokaže da se NFT i web3, u stvari, mogu koristiti kao alat za ostvarivanje društvenog uticaja. Da vidimo kako.

Souls of Nature ima 9.271 Animal Soul NFT-a koji će korisnicima pružiti impresivno metaverzalno iskustvo, dok će dio prihoda od prodaje biti doniran za zaštitu ugroženih divljih životinja širom svijeta. Tema igre također odražava ovu misiju. Vraća vas u naše početke u duhovnom svijetu, gdje se ponovno rađate kao mlado mladunče. Pred vama je ogromno putovanje, koje uključuje potrage, opasnosti i izazovne zadatke koji će otključati djelić vaše duše (i nagrade, naravno). Putovanje će oblikovati i definirati evoluciju vašeg životinjskog duha.

Posjetite Souls of Nature

Životinjska duša NFT je vaš identitet u metaverzumu. Dok su životinjske duše nekada živjele u stalnoj ravnoteži, divlje životinje su sada ugrožene zbog prirodnih katastrofa i razaranja. Ovdje je vaš krajnji cilj pomoći u obnavljanju ljepote prirodne esencije ostrva, jednu po jednu potragu. Usput, morate voditi i pomoći igračima da podijele ovu viziju. To u suštini znači da nisu sve životinjske duše na brodu. Poznati su kao duše senke. Njihov pesimizam i mržnja doprinose tekućem razaranju. Kako to rješavate? O tome se igra.

Projekat koristi najotvorenije i najnaprednije alate za kreiranje 3D u realnom vremenu kao što su Epic Games i Unreal Engine za kreiranje HD metaverzuma. Sadrži fotorealistično prikazivanje, dinamičnu fiziku i efekte, realističnu animaciju i još mnogo toga što je u rangu s najboljim tradicionalnim video igrama. Souls of Nature pokreće Metazooie Studios, tim sa sjedištem u Meksiku sa više od deset godina iskustva u izgradnji 3D svjetova. Projekat play to-earn će označiti Metazooieovo prvo impresivno iskustvo.

Nature Soul NFT-ovi su planirani za izdavanje u trećem kvartalu 2022. U posljednjem kvartalu, projekat će pokrenuti $ZOOIE ekonomiju. A zvanično izdanje Genesis Episodes će biti u prvom kvartalu 2023.

Posjetite Souls of Nature

Pax.world

Pax.world je metaverzalni projekat koji korisnicima omogućava da prave avatare nalik na život koristeći funkcije kao što je 3D skeniranje lica. Iskustvo metaverzuma je hiperpersonalizovano kroz high-end audio, video i chat integracije. Više od homogenog virtuelnog svijeta, pax.world želi osnažiti korisnike da kreiraju vlastite svjetove. Oni bi trebali biti u mogućnosti da istražuju i trguju NFT-ovima na platformama u vlasništvu korisnika.

Projekat se fokusira izvan igre i zabave kako bi pružio bogata i interaktivna iskustva koja njeguju socijalizaciju, obrazovanje i trgovinu. To je omogućeno hostovanjem virtuelnog sveta optimizovanog za performanse. U najsavremenijem metaverzumu možete kreirati i kupiti 3D sredstva kao što su zgrade, veoma zamršeni modeli i moda. Napravljen je pomoću Unity 3D game engine-a, poznatog po funkcijama skeniranja lica koje stvaraju 3D avatare nalik na život. Ostale pogodnosti uključuju niske hardverske zahtjeve, HD video i audio emitovanje.

Sa Pax.worldom, tim želi da iskustvo metaverzuma učini dostupnim za širok spektar korisnika. Prema viziji projekta, to će biti svijet za sebe. Na primjer, sadržavat će NFT umjetničke galerije koje neće biti samo mjesto za izlaganje umjetničkih djela proslavljenih i novih umjetnika, već i za aukcije. Imat će obrazovne centre koje će karakterizirati interaktivno iskustvo učenja. Postojaće poslovni centri u kojima možete ugostiti sastanke, AMA i događaje.

$PAXW će služiti kao izvorni token ekosistema Pax.world. Koristit će se za kreiranje, kupovinu i prodaju imovine u igri, iznajmljivanje imovine u igri i prijenos vrijednosti među korisnicima metaverzuma. Vremenom će se njegove komunalne usluge širiti kako se projekat razvija. Na primjer, može se koristiti za kupovinu i ulaganje u igrici kolekcionarskih i nosivih predmeta. Međutim, najvažnija korist od tokena će biti stimulacija. Učesnici mogu dobiti tri vrste nagrada od platforme — društvene nagrade, kreativne nagrade i DAO nagrade.

KLON

Ako ste umorni od kreiranja stotina avatara iznova i iznova u virtualnom svijetu, KLON nudi dobro rješenje. KLON tvrdi da je jedini avatar koji će vam ikada trebati da pristupite metaverzumu. Vrhunski 3D avatar se prilagođava dok se krećete kroz različite metaverzove. Možete se prebaciti s jednog povezanog metaverzuma na drugi samo jednim klikom. Višelančana struktura KLON-a omogućava mu da se automatski i sigurno poveže sa svim povezanim metaverzima.

KLON je dizajniran da bude vaš identitet za metaverzum. Dakle, “jedinstvena je kao i vi”. Daje vam kontrolu nad vašim aktivnostima i postojanjem u metaverzumu. Kako? Omogućava vam da izaberete gde želite da budete sami i gde želite da ostanete anonimni. KLON također ima uzbudljiv mehanizam stimulacije koji nagrađuje korisnike na osnovu njihove aktivnosti. Možete zaraditi više nagrada što više razmjenjujete artikle ili skladištite vrijednosti. Svi ovi faktori čine KLON jednim od najboljih metaverzalnih projekata na koje treba paziti.

RaceFi

Sljedeći na našoj listi najboljih NFT projekata je RaceFi, metaverz posvećen entuzijastima automobilskih utrka. To je igra za zaradu trkaćih automobila u kojoj igrači i učesnici posjeduju dijelove igre kao NFT. Kao prva AI/ML integrirana trkačka igra u Solana ekosistemu, RaceFi ima veliku zajednicu sljedbenika. Mehanika igara i sistem nagrađivanja pomažu u održavanju popularnosti. Omogućava igračima da uživaju u različitim načinima igre i zarađuju nagrade kontroliranjem imovine u igri i interakcijom s drugim igračima.

RaceFi ima dvije funkcije igre, odnosno Pure Race i Battle Race. I Pure Race je ponovo podijeljen u dva moda — PvP i PvE. Dok vam PvP omogućava direktnu vožnju i kontrolu automobila, PvP ima više prostora za prilagođavanje. Ključna karakteristika koja definiše je da će AI sistem analizirati rezultat trke. Battle Race, s druge strane, zahtijeva od igrača da nadograde svoje automobile. Zanimljivo je da je beskrajno dok svi igrači osim pobjednika ne priznaju poraz.

Anime Metaverse

Dobre vijesti za ljubitelje animea! Za vas je u toku novi metaverzum — prvi decentralizovani shōnen skok. Anime Metaverse radi s popularnim Anime brendovima kako bi izgradili i lansirali svoje likove i metaverse NFT kolekcije. Fokusira se na hostovanje inicijativa predvođenih zajednicom i društvenih interakcija kako bi se stvorila intelektualna svojina (IP) sljedeće generacije.

Ovo je omogućeno partnerstvom, licenciranjem i ugradnjom anime i manga IP adresa. Zajednica će moći aktivno učestvovati u ekonomiji u igri kroz interakciju sa sistemom, događajima i zajednicom koji stvaraju vrijednost. Anime Metaverse također koristi DeFi koncepte poput gachapon sistema. Uključuje i nagrade u igri kao što su kućni ljubimci, potrošni materijal, zemljište, materijali za izradu i nagrade u stvarnom svijetu kao što su bijele liste, besplatne kovnice, partnerski projekti i propusnice za anime konvencije.

Zaključak

Metaverse i NFT nastavljaju da oživljavaju industriju igara i zabave. Zanimljivo je da oni također probijaju svoj put u više industrija. U ovom članku smo vas proveli kroz neke trendovske NFT metaverse projekte sa različitim temama i vizijama. Kao što vidite, ističu se po svojim jedinstvenim terminima. Preporučujemo da sve ove projekte dodate na svoju listu za praćenje. Oni su obećavajući i optimistični. Kako projekti poput Souls of Nature, posebno, odvode misiju metaverzuma korak naprijed kako bi stvorili društveni utjecaj je nešto čemu se vrijedi radovati.

Posjetite Souls of Nature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *