Crypto

Meta omogućava Instagram NFT integraciju u preko 100 zemalja

Prema objavi Meta redakcije ažuriranoj u četvrtak, kompanija predvođena Markom Zuckerbergom započela je svoju ekspanziju nezamjenjivih tokena (NFT) u 100 zemalja u Africi, azijsko-pacifičkom, Bliskom istoku i Americi. Ovo uključuje dodavanje podrške za povezivanje novčanika s Coinbase Walletom i Dapperom, kao i mogućnost objavljivanja digitalnih kolekcionarskih predmeta iskovanih na Flow blockchainu. Prvo uvođenje cilja na popularnu aplikaciju za društvene mreže Instagram.

Potrebno je jednostavno povezati svoj digitalni novčanik sa Instagramom da bi objavili NFT, navodi kompanija u svom ažuriranom postu. Integracije novčanika trećih strana sa Rainbow, MetaMask, Trust Wallet, Coinbase Wallet i Dapper Wallet su ili završene od četvrtka ili dolaze uskoro. Podržani blockchains u ovom trenutku su Ethereum, Polygon i Flow. Ne postoje naknade povezane s objavljivanjem ili dijeljenjem digitalnog kolekcionarskog materijala na Instagramu.

Flow je blockchain sloja 1 sa istoimenim tokenom FLOW koji djeluje kao tender za učešće u mreži, transakcije i upravljanje. Značajni partneri u ekosistemu su Warner Music, Ubisoft, National Basketball Association, Ultimate Fighting Championship, Animoca Brands, Circle, Binance, OpenSea i sada Meta.

Povezano: FTC podnio tužbu protiv Mete zbog pokušaja monopolizacije metaverzuma

Zajedno sa metaverzom, čini se da su digitalna sredstva postala jedna od ključnih komponenti Meta za širenje. Tokom drugog tromjesečja 2022., prihod kompanije pao je 1% u odnosu na prethodnu godinu na 28,8 milijardi dolara, dok je njen operativni prihod smanjen za 32% na 8,36 milijardi dolara u istom periodu. Izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je da ga ne brine ogromni gubitak od 2,8 milijardi dolara u odjelu Metaverse kompanije, te da umjesto toga postoji prilika da zaradi “stotine milijardi” ili čak “trilione” dolara kako sektor sazrijeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *