Crypto

Menadžeri bogatstva i VC-ovi pomažu u poticanju institucionalnog usvajanja kriptovaluta — rukovoditelji Wave Financial-a

Dva rukovodioca u Wave Financial-u, firmi za upravljanje imovinom koja pruža strategije po mjeri pojedincima i pravnim licima visoke neto vrijednosti, izvijestili su da su uočili povećanu institucionalnu potražnju za kripto proizvodima usred medvjeđeg tržišta.

Govoreći za Cointelegraph na Blockchain Futurističkoj konferenciji u Torontu u srijedu, šef odjela za razvoj poslovanja Wave Financiala Mike Jones rekao je da bi institucionalno ulaganje u kriptovalute moglo biti vođeno vrhunskim kompanijama za upravljanje bogatstvom, uključujući Morgan Stanley, Merrill Lynch i Goldman Sachs, koje traže načine da omogućavaju svojim klijentima da se upoznaju sa prostorom. Jones je naveo primjer partnerstva BlackRock-a sa Coinbase-om 4. avgusta, potez koji će korisnicima institucionalne platforme za upravljanje investicijama Aladdin omogućiti pristup kripto trgovanju, skrbništvu, posredništvu i mogućnostima izvještavanja.

Pored menadžera bogatstva, izvršni direktor Wavea rekao je da bi rizični kapital mogao doživjeti “veliki rast” dijelom zbog potražnje za inovativnim investicionim sredstvima. Direktor ulaganja i ulaganja u Wave Financial Gerard Berile dodao je da je tvegani kapital koji klijentima daju izloženost kriptovalutama bez prolaska kroz centralizirane razmjene i dalje posluju u velikom obimu predstavlja „neto pozitivan rezultat za industriju u cjelini“.

„Kada se radi o poduhvatu kuće, medvjeđe tržište je donekle pozitivna stvar“, rekao je Berile. “Tokom protekle godine, godinu i po, vidjeli smo da su procjene mnogih različitih kompanija postale nevjerovatno visoke — moglo bi se reći pomalo zapjenjeno. U posljednjih šest mjeseci vidjeli smo da su se procjene kompanija svele na malo realnije procjene i postalo je sjajno vrijeme za početak raspodjele kapitala.”

Blockchain Futuristička konferencija u Torontu, Kanada

“Ono što je općenito ohrabrujuće iz tržišne perspektive je da razmišljate o posljednjem ciklusu – prije nekoliko godina, mnogo brbljanja koje je tada bilo oko ekosistema bilo je: ‘Je li ovo kraj kriptovaluta? Je li kripto mrtav?”, rekao je Jones. „Sa stanovišta institucionalnog usvajanja i stanovišta institucionalne potražnje, čini se da pitanje sada mnogo više okružuje ‘Da li je ovo pravo vrijeme za ulazak?’

dodao je:

“Stvari su mnogo ohrabrujuće, iako je ovo jasno vrijeme bola. To također ima priliku, posebno za ljude koji grade u prostoru.”

Povezano: Institucionalna kupovina bitkoina ‘mogla bi ponovo biti velika priča’ jer 30.000 BTC napusti Coinbase

Čini se da podaci iz blockchaina podržavaju neke od Berileovih i Jonesovih tvrdnji. Kripto obavještajna firma IntoTheBlock izvijestila je u martu da se broj velikih transakcija na Cardano blockchainu povećao za više od 50 puta u 2020. godini, što ukazuje na „poveću institucionalnu potražnju.” Međutim, regulatori Sjedinjenih Država nisu odobrili određena sredstva za ulaganja u kriptovalute kao što je berzansko trgovanje. fond s direktnom izloženošću Bitcoinu (BTC) – mnogi su rekli da bi takva lista mogla privući nove investitore na tržište.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *