Crypto

MatchBoxDAO pokreće esport iskustvo za Web3 programere

MatchBoxDAO — kolektiv programera, umjetnika i dizajnera koji gradi infrastrukturu za igre na lancu sa StarkNetom — najavio je pokretanje MatchBox Arene, esport iskustva posebno dizajniranog za sudjelovanje programera. Nazivajući ga “Svjetskim kupom Web3 kompanija”, tim je rekao da je turnir u igricama osmišljen da otkrije koja kompanija ima najbolji tehnički tim.

Turnir pod nazivom “0xMonaco: Battle of Titans” okupit će Web3 programere iz kompanija kao što su Uniswap, Ledger, Polygon, Chainlink i Near. Tim je rekao da će se prenositi uživo i uključivati ​​komentatore esporta.

On-chain igre za programere imaju jedinstven pristup, fokusirajući se na strateške igre u kojima igrači koriste pametne ugovore za kodiranje svojih strategija. 0xMonaco i buduće igre takve vrste zahtijevat će visoke tehničke vještine, kreativnost i brzu prilagodljivost za pobjedu. MatchBoxDAO je obećao da će stvoriti ugodno iskustvo za programere i zabaviti gledaoce, kroz video simulacije koje prikazuju stvarnu logiku koda tokom runde.

MatchBox Arena planira da ugosti zatvorene turnire za najbolje timove u Web3 i otvorene izazove u kojima će svi učestvovati. Igrači mogu ući u arenu, učitati svoju strategiju koda i učestvovati u rundama sa drugim igračima. Pored toga, igrači i gledaoci će moći da prate napredak svog omiljenog tima na tabeli i da gledaju video reprize utakmica.

Povezano: Očekujte bolje blockchain igre 2023. godine, kaže izvršni direktor Animoca Brands

Web3 ekosistem nastavlja da utiče i razvija gaming pejzaž, a programeri igara sada gledaju dalje od igranja radi zarade i više se fokusiraju na aspekt igranja svojih platformi.

Dana 7. januara, Cointelegraph je izvijestio da bi umjetna inteligencija također mogla utjecati na igre zasnovane na Web3. OpenAI bi potencijalno mogao omogućiti programerima da kreiraju bolju umjetnost, izazovnije susrete i superiornu naraciju, što bi dovelo do impresivnijeg i bogatijeg iskustva za igrače.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *