Crypto

Match Group stavlja Crypto, Metaverse planove za Tinder na čekanje

Gigant za online upoznavanje Grupa utakmica nije zadovoljan jednim od svojih vodećih brendova, Tindertako da svoje ranije planove da usluga usvoji kriptovalute i da se upusti u upoznavanje zasnovano na metaverzuma, stavlja na čekanje.

U nedavno objavljenom pismu dioničarima grupe, Bernard Kim, izvršni direktor Match Groupa, pokazao je oprezan pristup integraciji usluga kompanije s metaverzom uprkos ranijim najavama i prošlogodišnjoj akviziciji kompanije za društvene mreže Hyperconnect za procijenjenih 1,73 milijarde dolara.

Izvršni direktor je rekao da je iskustvo izlaženja u metaverzu važno za privlačenje sljedeće generacije korisnika, ali je dodao da,

“Međutim, s obzirom na neizvjesnost o konačnim konturama metaverzuma i o tome šta će, a šta neće raditi, kao i na izazovnije radno okruženje, dao sam instrukcije Hyperconnect timu da ponovi, ali da ne ulaže mnogo u metaverzum u ovom trenutku.”

Istovremeno, Kim je rekao da će Match Group “nastaviti pažljivo procjenjivati ​​ovaj prostor” i da će razmotriti kretanje naprijed u “prikladnom trenutku kada budemo imali više jasnoće o ukupnoj prilici i osjećamo da imamo dobru uslugu -pozicioniran za uspjeh.”

Sve ovo dolazi kada je Kim podijelio svoje razočaranje Tinderovim rezultatima u drugom kvartalu 2022. i zaustavljenim rastom usluge. Dok se direktni prihod Tindera povećao za 13% u odnosu na prethodnu godinu, Kim je priznao da, tokom izvještajnog perioda, Match Group “nije bila u mogućnosti da ostvari uspjehe u monetizaciji koje obično ostvarujemo”.

“Trenutačna očekivanja rasta prihoda Tindera za drugu polovinu godine su ispod naših prvobitnih očekivanja kao rezultat razočaravajućeg izvršenja nekoliko optimizacija i inicijativa za nove proizvode”, rekao je izvršni direktor.

Kimovo pismo također pokazuje oprezan pristup lansiranju namjenskih tokena za svoju primarnu uslugu, navodeći da je, nakon „pomiješanih rezultata“ testiranja Tinder Coinsa, kompanija odlučila „napraviti korak unazad i preispitati tu inicijativu kako bi mogla više efektivno doprinijeti Tinderovim prihodima.”

„Također namjeravamo više razmišljati o virtuelnoj robi kako bismo osigurali da ona mogu biti pravi pokretač za sljedeću fazu rasta Tindera i pomoći nam da otključamo neiskorištene napredne korisnike na platformi“, rekao je.

U međuvremenu, Renate Nyborg, izvršna direktorica Tindera, napušta kompaniju. Njena je jedna od nekoliko promjena menadžmenta u Tinderu koje je objavila Match Group. Kim će preuzeti tu ulogu dok se ne pronađe novi stalni izvršni direktor.

____


– Tinder, Bumble Fall Head over Heels za Crypto, Metaverse
– Kripto prevaranti sada progone aplikacije za sastanke poput Tinder for Prey

– Lideri prikupljanja sredstava Sjevernoamerikanci ‘najvjerovatnije pišu pravila Metaverse’ – CoinShares
– Zuckerberg se sprema za bitku s Appleom oko Metaverse dok regulator upozorava na Metino ‘Virtuelno carstvo’

– Bankarski gigant Santander će ponuditi kripto trgovinu Brazilcima jer kripto ‘je tu da ostane’
– Andora poduzima korake za usvajanje kriptovaluta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *