Crypto

Mailchimp zabranjuje kreatore kripto sadržaja bez prethodne najave

Čini se da je platforma za marketing putem e-pošte Mailchimp obustavila svoje usluge kreatorima kripto sadržaja. Platforme povezane sa kripto vestima, sadržajem ili srodnim uslugama počele su da imaju problema sa prijavljivanjem na naloge, praćene obaveštenjima o prekidima usluga koja su počela da se pojavljuju ove nedelje.

Nalozi povezani sa kriptovalutom, kao što je Edge novčanik, pružalac usluga samoodržavanja kriptovaluta, i Messari, kompanija za istraživanje kriptovaluta, bili su među nekima od pogođenih.

Rano jutros, Sam Richards, iz Ethereum fondacije, objavio je na Tweeteru da je program podrške ekosistemima Ethereum fondacije također suočen sa suspenzijom.

Cory Klippsten iz Swan Private, Bitcoin investicijske savjetodavne firme za korporacije i bogate pojedince, također je tvitovao o incidentu. Klippensten je pozvao druge marketinške agencije u branši da se “pojačaju” u svjetlu ovog i drugih incidenta.

Zaista, Mailchimp, usluga koja se ranije koristila za Cointelegraph newsletter, poslala je Cointelegraphu obavijest o prekidu usluge i prošlog ponedjeljka.

Izvor: Cointelegraph

Iako je mailchimp odgovorio u vremenu od Cointelegraphovog upita, direktan odgovor na naša pitanja nije dat. Kasnije je postalo jasno da su nalozi onemogućeni ili “privremeno suspendovani” zbog kršenja usluge. Prema web stranici Mailchimp, klauzula potpada pod politiku “prihvatljive upotrebe” u kojoj se navodi zabranjeni sadržaj.

U ovom odjeljku stoji da su „kriptovalute, virtuelne valute i bilo koja digitalna imovina povezana s početnom ponudom kovanica“ zabranjena zbog „žalbi na zloupotrebu većeg od prosjeka“. Politika stranice tvrdi da je ažurirana u maju prošle godine.

Prošle godine je dobavljač usluga marketinga putem e-pošte kupio gigant finansijskih usluga Intuit.

Slučajevi prekida ili obustava usluga ponovo se pojavljuju ove sedmice, iako ovo nije prvi put da je Mailchimp krenuo na sadržaje koji se odnose na kriptovalute. Ova vrsta ponašanja može se pratiti još od 2018.

Bilo je to 2018. godine kada je Facebook također zabranio bilo kakvo oglašavanje u vezi s kriptovalutama na svojoj stranici zbog kršenja regulatornih smjernica.

Povezano: Mrzitelji da se ujedine na prvoj konferenciji za kripto skeptike

Međutim, u to vrijeme kompanija je objavila da „informacije koje se odnose na kriptovalute nisu nužno zabranjene“ i da se mogu distribuirati sve dok pošiljatelj nije uključen u „proizvodnju, prodaju, razmjenu, skladištenje ili marketing kriptovaluta.” Još uvijek nije bilo službenog saopštenja Mailchimpa o nedavnim dešavanjima.

Ono što je objavljeno u srijedu, međutim, bila je poruka bivšeg izvršnog direktora i suosnivača Mailchimpa Bena Chestnuta. Najavio je da se formalno povlači sa te uloge nakon 21 godine. Umjesto njega Mailchimp će predvoditi Rania Succar, ranije zadužena za QuickBooks Money tim, također dio Intuita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *