Crypto

Liquid Crypto Exchange u vlasništvu FTX-a obustavlja trgovanje zbog stečajnog postupka – Evo šta se dogodilo

Liquid Global, japanska kripto berza u vlasništvu sada bankrotirane berze FTX, zaustavila je svu trgovinu nakon što joj je advokatska firma koja se bavi bankrotom „naložila“ da to uradi.

“Dobili smo instrukcije od strane [law firm Sullivan & Cromwell]koji djeluju za FTX Trading, da pauziraju sve oblike trgovanja na našoj berzi zbog funkcionisanja procesa iz poglavlja 11 u sudovima Delaware-a”, stoji u tvitu sa službenog Twitter naloga Liquid Globala u nedjelju.

Kompanija je dodala da će “procijeniti situaciju” i poručila da “radi na ovim pitanjima”.

U vrijeme pisanja, slično obavještenje se moglo vidjeti i na početnoj stranici web stranice berze. U obavještenju se dodaje da će potpunije ažuriranje biti dato “u dogledno vrijeme:”

Obavještenje da je trgovanje zaustavljeno uslijedilo je nakon što je ista berza 15. novembra saopštila da je zaustavila sva povlačenja kupaca “u skladu sa zahtjevima dobrovoljnih postupaka iz poglavlja 11 u Sjedinjenim Državama”.

Liquid hakovan prošle godine

U avgustu prošle godine, Liquid je doživio hakiranje za oko 86 miliona dolara, nakon čega je dobio zajam od 120 dolara od FTX-a. FTX je zatim preuzeo Liquid u februaru ove godine za neotkriveni iznos u potezu koji se smatrao dijelom širenja FTX-a u Japan.

“FTX sa zadovoljstvom objavljuje akviziciju grupe kompanija Liquid, uključujući an [Financial Services Agency]-registrovana burza kriptoaktive za pružanje proizvoda i usluga našim klijentima u Japanu,” tvitovao je tada bivši izvršni direktor FTX-a Sam Bankman Fried.

FTX je 11. novembra proglasio bankrot, nakon pada depozita i kasnijeg kolapsa berze. U isto vrijeme, Sam Bankman-Fried je dao ostavku na mjesto izvršnog direktora. Otprilike 130 kompanija povezanih s FTX-om dio je stečaja iz poglavlja 11, uključujući FTX-ovu matičnu kompaniju i glavnog proizvođača kriptovaluta Alameda Research.

Leave a Reply

Your email address will not be published.