Crypto

Krug zamrzava adrese pametnih ugovora Tornado Cash na crnoj listi

Agregator kripto podataka Dune Analytics saopštio je da je u ponedeljak, Circle, izdavalac stabilnog kovanice USD Coin (USDC), zamrznuo sredstva u vrednosti od preko 75.000 USDC povezanih sa 44 adrese Tornado Cash-a koje je sankcionisala posebno određena državljana američkog Ureda za kontrolu strane imovine. i lista blokiranih osoba (SDN). Tornado Cash je decentralizirana aplikacija, ili DApp, koja se koristi za prikrivanje traga prethodnih transakcija kriptovaluta na Ethereum blockchainu.

Svim američkim licima i pravnim licima zabranjena je interakcija sa USDC i Ethereum adresama pametnih ugovora miksera virtuelnih valuta na SDN listi. Kazne za namjerno nepoštivanje mogu se kretati od novčanih kazni od 50.000 do 10.000.000 dolara i od 10 do 30 godina zatvora. An procijenjeno Imovina vrijedna 437 miliona dolara, koja se sastoji od stabilnih coin-a, Ethereuma i omotanog bitkoina (WBTC), trenutno se drži na adresama pametnih ugovora Tornado Casha. Kao rezultat toga, od emitenata se očekuje da preduzmu korake da spriječe transakciju ili otkup takve imovine.

Oba entiteta koji stoje iza USDC-a i Tether-a mogu zamrznuti svoje transfere stabilnih coin-a na Tornado Cash i sa njega na nivou pametnog ugovora Ethereum. U međuvremenu, BitGo iz Palo Alta iz Kalifornije bi također, teoretski, trebao ograničiti pristup Tornado Cash-u kako bi se pridržavao takvih sankcija. Jedna od mogućih metoda je obustavljanje otkupa WBTC-a koji je povezan s Tornado Cashom.

As rekao od strane pseudonimnog DeFi edukatora BowTiedIguana, nove sankcije Tornado Cash primjenjuju se na sve američke fizičke i pravne osobe. Jednostavne interakcije kao što su donacije Gitcoina, rad za projekat, pokretanje ili preuzimanje njegovog softvera, posjeta njegovoj web stranici i polaganje/povlačenje iz pametnih ugovora mogu se protumačiti kao kršenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *