Crypto

Kripto zajmodavac Hodlnaut traži sudsko upravljanje kako bi izbjegao prisilnu likvidaciju

Platforma za kripto pozajmljivanje Hodlnaut sa sjedištem u Singapuru traži pravosudni menadžment kako bi upravljao svojom tekućom krizom likvidnosti i izbjegao prisilnu likvidaciju imovine na trenutnom medvjeđem tržištu.

Zajmodavac kriptovaluta obavijestio je svoje korisnike u najavi od utorka da su podnijeli zahtjev Visokom sudu u Singapuru da budu stavljeni pod sudsku upravu. Firma je rekla:

“Nastojimo izbjeći prisilnu likvidaciju naše imovine jer je to neoptimalno rješenje koje će zahtijevati od nas da prodamo kriptovalute naših korisnika kao što su BTC, ETH i WBTC po ovim trenutno niskim cijenama imovine. Umjesto toga, vjerujemo da bi podvrgavanje sudskom upravljanju pružilo najbolje šanse za oporavak.”

Pravosudni menadžment je zakon u Singapuru koji omogućava firmama u finansijskim problemima da se oporave. Prema ovom zakonu, sud imenuje službenika koji se zove pravosudni direktor za firmu u problemima koji za sada preuzima poslove od direktora kompanije. Imenovanje sudskog upravnika može potrajati i do nekoliko mjeseci. Dok sud to ne potvrdi, kompanija može podnijeti zahtjev za imenovanje privremenog sudskog upravnika koji će djelovati na privremenoj osnovi u istom svojstvu.

Hodlnaut je preporučio Tam Chee Chonga, direktora finansijske konsultantske firme Kairos Corporate Advisory, kao privremenog, a kasnije i pravosudnog menadžera. Kripto zajmodavac je rekao da Chong ima skoro četiri decenije iskustva u savjetovanju o korporativnim finansijama i da je preuzeo ulogu pravosudnog menadžera u raznim kompanijama koje su prošle restrukturiranje. Saopštenje je glasilo:

“S njegovim iskustvom i dosadašnjim iskustvom, vjerujemo da će biti u stanju da izvrši naš plan oporavka i efikasno restrukturira poslovanje.”

Zahtjev tek treba da bude saslušan pred sudom, a kompanija je dala 19. avgust kao sljedeći datum za daljnje ažuriranje njihove prijave za sudsko upravljanje.

Ako bude usvojen, zakon bi također privremeno zaštitio Hodlnaut od pravnih zahtjeva i postupaka za koje kompanija vjeruje da bi pružili „prostor za disanje da usmjerimo naše napore na plan oporavka za sanaciju kompanije“.

Povezano: Izvještaj o novčićima Celsius Network-a pokazuje jaz u bilansu od 2,85 milijardi dolara

Hodlnaut je postao jedan od mnogih kripto zajmodavaca koji su postali žrtvom kripto zaraze izazvane kolapsom Terra-USD (UST) i potaknute nesolventnošću kripto hedž fonda Three Arrow Capital od više milijardi dolara koji je pozajmio nekoliko miliona dolara zajmova od ovi kripto zajmodavci. Kripto zajmodavac je 8. avgusta pauzirao sve aktivnosti trgovanja zajedno sa depozitima i isplatama, navodeći kao razlog tržišne uslove i krizu likvidnosti.

Iako je Hodlnaut izbjegao bilo kakvo izlaganje 3AC-u, višestruki izvještaji i podaci o lancu ukazuju na to da je firma u nekom trenutku držala oko 150 miliona dolara u UST-u. Hodlnaut nije odgovorio na zahtjeve Cointelegrapha za komentare u vrijeme štampe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *