Crypto

Kripto tržišta specifična za državu su loša ideja, kaže CZ nakon razgovora sa vladom

Izvršni direktor Binancea Changpeng “CZ” Zhao istakao je nedostatke segregiranih tržišta kriptovaluta nakon nedavnih razgovora s vladama iz različitih zemalja.

Izvršni direktor globalne berze kriptovaluta sve je više uključen u diskusije o politikama s različitim vladama kako Binance nastavlja svoju globalnu ekspanziju. Binance je nedavno dobio licencu za rad u Španiji, Italiji i Dubaiju kako bi se dodao na globalnu listu zemalja u kojima sada posluje.

Kako CZ nastavlja da se konsultuje sa vladinim organizacijama kao zagovornik kriptovaluta, on je istakao potrebu da se održi velika likvidnost na tržištima kriptovaluta nakon što su različite zemlje pozvale na segregirana tržišta i knjige naloga u svojoj jurisdikciji.

S obzirom da Binance posluje u više od 180 zemalja, CZ je naglasio da bi podjela ovih tržišta znatno olakšala trgovcima promjenu tržišta što bi dovelo do daljnje volatilnosti. Izvršni direktor Binancea također je tvrdio da arbitražni trgovci koji obično balansiraju cijene kriptovaluta na različitim berzama ili knjigama naloga nisu bili tako efikasni kao jedna knjiga naloga:

“Velika likvidnost nudi i bolje cijene za korisnike. Jače širenje. Niže klizanje. Ovo je takođe veoma važan oblik zaštite potrošača. Stvarni finansijski uticaj za korisnike.”

Binance sarađuje sa brojnim zemljama širom svijeta u partnerstvima s ciljem razvoja infrastrukture i obrazovanja za kriptovalute. CZ se sastao s predsjednikom Kazahstana u maju 2022. kako bi potpisao sporazum za pomoć u razvoju zakonodavnih smjernica i regulatornih politika za kriptovalute u zemlji.

Povezano: ‘Loši’ kripto projekti ne bi trebali biti spašavani, kaže osnivač Binancea CZ

Turski ministar trezora i finansija takođe je održao virtuelni sastanak sa glavnim izvršnim direktorom Binancea u julu 2022. dok je zemlja bila domaćin Blockchain Economy Istanbulu. Kompanija je pokrenula svoj prvi centar za korisničku podršku u Turskoj u aprilu 2022., dvije godine nakon početka rada u zemlji.

CZ se također sastao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u novembru 2021. kako bi razgovarali o pokretanju razvoja Web3 i blockchain tehnologije u zemlji. Binance je tada obećao 115 miliona dolara ovoj inicijativi. Binance je tada dobio regulatorno odobrenje za rad svoje berze u Francuskoj u maju 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *