Crypto

Kripto razmjene Hotbit i Bitfinex suočavaju se s regulatornim udarima

Kripto berza sa sedištem u Kini Hotbit je obustavio povlačenja nakon što je njegova imovina zamrznuta zbog istrage koja je u toku. u međuvremenu, Tethersestrinska kompanija Bitfinex navodno se suočava sa pravnom istragom u SAD.

Hotbit je u srijedu objavio da je obustavio funkcije trgovanja, depozita, povlačenja i finansiranja zbog tekuće istrage protiv bivšeg zaposlenika.

“Bivši zaposlenik uprave Hotbita koji je napustio Hotbit u aprilu ove godine bio je uključen u projekat prošle godine (koji je bio protiv Hotbitovih internih principa i za koji Hotbit nije bio poznat) za koji organi za provođenje zakona sada smatraju da je osumnjičen za kršenje krivičnih zakona”, burza objašnjeno.

Iz burze kažu da je izvjestan broj njenih viših menadžera dobio sudski poziv od strane organa za provođenje zakona, bez identifikacije jurisdikcije. Dodaje se da je “promjena zakona zamrznula neka sredstva Hotbita, što je spriječilo Hotbit da radi normalno”.

Prema njegovoj web stranici, Hotbit je registriran u Hong Kongu i Estoniji, a većina osoblja dolazi iz Kine, Tajvana i SAD-a.

U drugom ažuriranju, berza je saopštila da će svi neispunjeni otvoreni nalozi korisnika biti otkazani kako bi se sprečili gubici. Također će likvidirati pozicije svih korisnika u fondovima kojima se trguje na berzi (ETF) i objavit će plan kompenzacije za korisnike nakon što nastavi s radom.

U međuvremenu, Bitfinex, berza kriptovaluta u vlasništvu i kojom upravlja iFinexkoji također posjeduje USDT emitent Tether, očigledno je suočen s krivičnom istragom u SAD-u, navodi Ministarstvo pravde (DOJ) odgovor na zahtjev Zakona o slobodi informacija (FOIA).

Zahtjev, u kojem su tražene informacije koje se odnose na Tether Holdings Limited, njegovu matičnu kompaniju iFinex Inc. i njene podružnice, odbilo je DOJ na osnovu toga da se “proizvodnja takvih evidencija ili informacija… moglo razumno očekivati ​​da će ometati sa izvršnim postupkom.”

“Izgleda da je Bitfinex u pravnom postupku u SAD – DOJ je odbio moj zahtjev za FOIA”, rekao je korisnik Twittera oleh86, koji tvrdi da je podnio zahtjev za FOIA.

Bitfinex i Tether su se suočili sa nekoliko istraga od strane kriminalnih i civilnih subjekata. Krajem 2021., SAD Komisija za trgovinu robnim fjučersima (CFTC) naložio je dvojici da plate kazne u ukupnom iznosu od 42,5 miliona dolara.

____


– Tether & Bitfinex ulaze u novi projekat
– Osumnjičena za hakiranje Bitfinexa Heather Morgan dobila je dozvolu da traži posao i bude plaćena više od 10.000 USD mjesečno

– Manje berze mogle bi pasti zbog zbunjujućeg ‘weba veza’, upozorava izvještaj
– Kraken pod istragom

– Bivši Coinbase menadžer izjasnio se da nije kriv za optužbe za prevaru
– Sud u Pekingu presudio u predmetu koji uključuje čovjeka koji je odbio da bude plaćen u USDT umjesto u fijatu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *