Crypto

Kripto previranja Najnovije: Nuri podnio zahtjev za stečaj, dok CoinFlex podnio zahtjev za restrukturiranje

Kripto zima i dalje uzima žrtve, s njemačkom kripto mjenjačom Nuri i sa sjedištem u Africi CoinFlex biti najnoviji koji je napravio poteze.

Nuri GmbH, jedna od najvećih njemačkih kripto berzi, podnijela je zahtjev za stečaj pred sudom u Berlinu, objavila je kompanija u utorak.

“Zbog trenutnih izazovnih kretanja na tržištu i naknadnih efekata na finansijska tržišta na razvoj poslovanja Nurija, u utorak, 9. avgusta 2022. godine, podnijeli smo zahtjev za nelikvidnost”, saopćeno je iz burze.

Razmjena je tvrdila da,

“Privremeni stečajni postupak ne utiče na vaše depozite, sredstva u kriptovalutama i ulaganja u Nuri Pot koja su obavljena kod nas.”

Nuri je rekao da će kupci imati “zagarantovan pristup” depozitima i isplatama u svakom trenutku.

Burza je navela negativna kretanja na kripto tržištima, uključujući imploziju Terranesolventnost Celzijusi druge velike kripto fondove, kao i makroekonomske prepreke uzrokovane ekonomskom i političkom neizvjesnošću rata u Ukrajini, kao razlog za odluku.

U međuvremenu, CoinFlex, još jedna kripto berza, navodno je podnela zahtev za restrukturiranje na sudu na Sejšelima. Prema izvještaju Bloomberga, kompanija je poslala obavještenje o svom procesu restrukturiranja putem e-pošte kupcima.

Mark Lamb, glavni izvršni direktor CoinFlex-a, navodno je rekao da,

“Radujemo se što ćemo dočekati novu grupu dioničara u CoinFLEX-u i drago nam je što smo u jurisdikciji gdje možemo brzo riješiti ovu situaciju i vratiti maksimalnu vrijednost štedišama.”

CoinFlex-ova prijava dolazi u trenutku kada berza nastoji da reši nedostatak zbog toga što druga strana nije uspela da izvrši poziv za maržu. Kako je objavljeno, berza je pauzirala isplate krajem juna, a kasnije je objavila plan za tokenizaciju duga pojedinca “visokog integriteta” kako bi se prikupilo 47 miliona dolara.

Nakon niza tvitova, Mark Lamb je tvrdio da je ova osoba čiji je račun postao negativan u kapitalu tokom nedavne nestabilnosti tržišta Roger Ver, zagovornik Bitcoin Cash-a (BCH). Međutim, Ver je negirao tvrdnje, čak je rekao da mu druga strana duguje “znatnu svotu novca”.

____


– Izvršni direktor CoinFLEX-a kaže da im Roger Ver duguje 47 miliona USDC, Ver poriče tužbu
– CoinFLEX-ov plan tokena za oporavak od 47 miliona dolara doveden u pitanje od strane kripto posmatrača

– Problemi sa Celzijusom utiču na Nurijeve račune za bitcoin kamate
– Južnokorejski tužioci završili Terra racije na berzama, tehničkim i VC firmama

– Drama nalik bolivudskoj izbija dok se CZ udaljava od Binancea od indijske WazirX berze
– AMP skače kao Binance.US otkriva svoje brisanje nakon tvrdnje SEC-a da je to sigurnost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *