Crypto

Kripto prevaranti mame žrtve obećanjem besplatnih ETH i Rolex satova

Vođe južnokorejskog lanca kripto prevara koji je uvlačio žrtve obećavajući Rolex satove i etheruem (ETH) poklone osuđeni su na zatvorske kazne.

Money Today je izvijestio da su tri osobe osuđene u ogranku Krivičnog odjela Centralnog okružnog suda u Seulu zbog optužbi za prevaru. Sud je čuo da je trojac osnovao lažnu kripto berzu i prevario žrtve sa preko 61.000 dolara.

Momci operacije, koji se iz pravnih razloga nazivaju “A”, “B” i “C”, opisani su kao u 30-im godinama. A, sud je saslušao, uspostavio je lažnu razmjenu sa B, a zatim zaposlio C kao „menadžera za planiranje“.

C je tada dobio zadatak da kreira javnu grupnu sobu za ćaskanje predstavljajući se kao običan pojedinac koji je zainteresovan za kripto trgovinu. Ne otkrivajući da su povezani sa lažnom berzom, C je zatim objavio pozitivne komentare o lažnoj berzi, pokušavajući da namami investitore na svoju veb stranicu.

C je objasnio da je burza izdala nekoliko kovanica niskog profila, visokog potencijala koji su imali “dobar potencijal rasta”.

Trojac je također planirao “lažni” promotivni “događaj”, obećavajući investitorima da će biti uključeni u nagradnu igru ​​u kojoj bi se mogli nadati da će osvojiti “Rolex satove i ETH tokene” ako kupe kovanice u pretprodajnim događajima.

Omiljeni alat kripto prevaranata: grupni razgovori

Najmanje šest potencijalnih investitora privučeno je potraživanjima ovog trojca, što je ukupno skupilo preko 61.000 dolara.

Predsjedavajući sudija je u izricanju presude naveo da su optuženi “sistematski obmanjivali” svoje žrtve” prije nego što su ih “prevarili za novac”.

Mediji navode da su A, B i C svi uložili žalbe na presudu.

Prijevare povezane s kriptovalutama su u porastu u Južnoj Koreji – a čini se da su grupni razgovori njihov najnoviji omiljeni alat.

Prošle sedmice policija je saopštila da je uhapsila operatere grupe za kriptovalute vredne 472.000 dolara koja je koristila KakaoTalk-ovu funkciju grupnog ćaskanja da bi skrenula korisnike na platformu za prevare. Žrtve su opisane kao različite od “kripto-znatiželjnih početnika” do “domaćica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *