Crypto

Kripto potez britanskog finansijskog giganta, Solanin rast, Pudgy Penguins se fizički i više vijesti

Dobijte svoj dnevni sažetak vijesti o kriptoaktivi i blockchain-u – istražujući priče koje lete ispod radara današnjih vijesti o kriptovaluti.
__________

Investicione novosti

  • Jedna od najvećih britanskih kompanija za upravljanje imovinom abrdn rekao je da je zaključio posao da postane najveći vanjski dioničar u Archax, regulirana berza digitalnih vrijednosnih papira sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja tek treba da bude pokrenuta. Razmjena ima za cilj da se pokrene kasnije ove godine.
  • Mobilna finansijska platforma Struktura.fi objavila da je službeno pokrenuta u El Salvadoru. U narednim sedmicama i mjesecima, milioni ljudi na tržištima u razvoju širom svijeta moći će koristiti njegovu uslugu jer kompanija daje prioritet istorijski nedovoljno opskrbljenom stanovništvu, u zemljama poput Meksika, Nigerije i Indije, rekli su.
  • Prediktivno praćenje blockchain-a i platforma za istraživanje Merkle Science najavio je produženje od preko 19 miliona dolara na svoju rundu serije A, čime je ukupan iznos podignut na preko 24 miliona dolara. Kolo su vodili BECO Capital, Susquehanna podružnica Darrow Holdingsi K3 Venturesuz učešće novih investitora uključujući Republic Crypto, Summer Capital, Aspen Digitalitd. Nova ulaganja će se koristiti za širenje širom SAD-a i Evrope, kao i za istraživanje i razvoj u segmentima u nastajanju kao što su analitika i forenzika preko NFT-ova, DeFi-ja i protokola kripto-bridge-a.

Blockchains novosti

  • Otkako je Solana (SOL) Mainnet Beta mreža počela sa radom u martu 2020., prerasla je u mrežu od preko 3.400 validatora na šest kontinenata, uključujući preko 1.900 konsenzus čvorova, rekao je tim koji stoji iza projekta. Prosječno 95 novih konsenzus čvorova i 99 RPC čvorova pridružilo se mreži svakog mjeseca od juna 2021., dodali su.

NFTs vijesti

  • Prodaja od Pudgy Penguin NFT-ovi su se povećali u četvrtak nakon što je projekat najavio da će licencirati odabrane NFT-ove koji će se pretvoriti u fizičke kolekcionarske igračke. U vrijeme pisanja ovog teksta, kolekcija je ostvarila prodaju u vrijednosti od 264 ETH (493.941 USD) u posljednja 24 sata, što je povećanje od 115% u odnosu na prethodni dan, prema OpenSea. Donja cijena kolekcije porasla je za skoro 12% na 2,68 ETH (5.014 USD), prema NFT Floor Price.

Novosti o propisima

  • Ohajo, SAD, Odbor za profesionalna ponašanja rekao je da advokati u Ohaju mogu držati kriptoaktivu u escrow-u kada zastupaju klijente, izvještava Law360. Međutim, oni moraju držati sredstva odvojena i osigurati da ne olakšavaju ilegalne aktivnosti.

Vijesti o privatnosti

  • Discord kanal sankcionisanih kriptovaluta Tornado Cash možda je isključeno jer mu korisnici ne mogu pristupiti, prema na brojne tvitove.

Vijesti o igrama

  • Igraj za zaradu (P2E) blockchain igra Axie Infinity (AXS) je uklonio tokene nagrade za glatke ljubavne napitke (SLP) iz svog klasičnog načina igre kako bi privukao svoje korisnike u novi način igre pod nazivom Axie Infinity Origin. Tim je rekao da će prelazak s klasičnog na novi način igre pomoći „uravnotežiti SLP ekonomiju“.

Rudarske vijesti

  • Bitcoin (BTC) rudar Core Scientific objavila je svoje finansijske rezultate za drugi kvartal, uključujući i to: ukupan prihod od 164 miliona dolara povećan je za 118% u odnosu na isti period prošle godine, dok je neto gubitak povećan za 858,3 miliona dolara i dostigao 861,7 miliona dolara. Povećanje neto gubitka uglavnom je rezultat umanjenja goodwilla od 840 miliona dolara, dodaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *