Crypto

Kripto mjenjačnica Hotbit kaže da je zamrznula sredstva klijenata zbog navodnih kriminalnih veza formalnog zaposlenika

U četvrtak, mjenjačnica kriptovaluta Hotbit saopštila je da je “suspendovala funkcije trgovanja, depozita, povlačenja i finansiranja”, bez vremenskog okvira za nastavak. Obrazlažući odluku, Hotbit je naveo:

“Bivši zaposlenik uprave Hotbita koji je otišao u aprilu ove godine bio je, bez znanja Hotbita, uključen u projekat 2021. godine za koji organi za provođenje zakona sada smatraju da je osumnjičen za kršenje krivičnih zakona. Kao rezultat toga, određeni broj viših menadžera Hotbita dobio je sudski poziv od strane organa za provođenje zakona od kraja jula i pomažu u istrazi. Nadalje, policija je zamrznula dio sredstava Hotbita, što je spriječilo Hotbit da normalno radi.”

Firma dalje tvrdi da preostali njeni zaposleni nisu uključeni u projekat i nemaju saznanja o navodnim nezakonitim aktivnostima. Što se tiče zamrznute imovine, Hotbit kaže:

“Imovina svih korisnika je sigurna na Hotbit-u. Hotbit će nastaviti sa normalnim radom čim se imovina odmrzne. Sva imovina korisnika i podaci na Hotbit-u su sigurni i tačni. Međutim, i dalje aktivno sarađujemo sa organima za provođenje zakona u njihovoj istrage i kontinuirano komuniciramo s njima preko naših advokata i apliciramo za oslobađanje sredstava.”

Hotbit trenutno ima sjedište u Hong Kongu. Kao rezultat zamrzavanja trgovanja, svi neispunjeni nalozi će biti poništeni, a sve pozicije u fondovima kojima se trguje na berzi će biti likvidirane. U međuvremenu, Hotbit tvrdi da će prihod od investicionih proizvoda korisnika biti normalno raspoređen i da će “plan kompenzacije” za korisnike biti objavljen kada se web stranica ponovo pokrene. U posljednja 24 sata, Hotbit je obradio transakcije digitalne imovine u vrijednosti od 25,6 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *