Crypto

Kripto medvjeđe tržište će pružiti ‘odlične’ prilike za spajanje i akviziciju: izvršni direktor White Rocka

Izvršni direktor White Rock Managementa Andy Long vjeruje da medvjeda tržišta “predstavljaju odlične mogućnosti” za širenje putem spajanja i akvizicija u sektoru kripto rudarstva.

U razgovoru sa Cointelegraphom, izvršni direktor kompanije za rudarenje kriptovaluta primetio je da su kompanije koje su efikasno upravljale svojim bilansima u „odličnoj formi“ tokom ovog medvjeđeg tržišta, i da će nastaviti da rade dobro čak i ako dođe do veće volatilnosti.

“Medvjeđe tržište predstavljalo je izazove za rudare koji su se zauzeli na vrhu tržišta, međutim, sektor je već bio ovdje, a dobro kapitalizirani i efikasni rudari će se dobro snaći,” rekao je on.

Long je sugerirao da će trenutni medvjeđi trend pružiti ključne prilike za spajanje i akvizicije za takve kompanije, jer će dokazati investitorima da mogu preživjeti ekstremne tržišne uvjete:

“Medvjeđa tržišta zapravo predstavljaju odlične mogućnosti, tako da očekujemo da vidimo aktivnosti spajanja i preuzimanja i konsolidacije u rudarskom sektoru koje uključuju i javne i privatne igrače – kako bi se ostvarila ekonomija obima i kombinirala komplementarne operacije.”

“Takođe ćemo vidjeti da se rast mreže ponovo povećava, ne na nivo koji je predviđen na kraju godine, ali ćemo vjerovatno biti barem 20% veći do kraja godine,” dodao je.

Long je također primijetio da je rudarski sektor u Teksasu dobro prošao uprkos toplom talasu koji je u toku. On je primetio efektivnu koordinaciju sektora sa Savetom za električnu pouzdanost Teksasa (ERCOT) kako bi se prevazišli problemi snabdevanja energijom u poslednjih nekoliko meseci:

“U Teksasu postoji mnogo aktivnosti i rudarski sektor je u odličnom stanju. Rudari povezani na mrežu rade sa ERCOT-om kako bi pružili odgovor na potražnju tokom izazovnih vremenskih prilika i vidimo nastavak rasta u cijeloj državi.”

White Rock je kompanija za rudarenje kriptovaluta sa sjedištem u Švicarskoj, koja tvrdi da ima instalirani kapacitet elektrane od oko 24 megawata.

U junu je objavio planove za proširenje poslovanja na SAD, počevši od Teksasa. Kao dio tog poteza, White Rock se udružio s kompanijom Natural Gas Onsite Neutralization (NGON) kako bi radila izvan svog pogona koji koristi metode „ekološki odgovorne“ za rudarenje Bitcoina (BTC).

Toplotnih talasa

Kao što je ranije objavljeno 11. jula, rudarske kompanije kao što su Riot Blockchain i Core Scientific isključile su dijelove svojih rudarskih operacija u Teksasu u junu kako bi smanjile stres na energetsku mrežu nakon temperatura koje su porasle za više od 100 stepeni.

Oba su bila proaktivna u ublažavanju pritiska na snabdijevanje energijom u Teksasu, ali još jedan faktor koji je doprinio bio je to što su cijene energije skočile usred toplotnog vala.

Povezano: Hoće li industrija rudarstva Bitcoina propasti? Analitičari objašnjavaju zašto je kriza zaista prilika

Kao rezultat ovog poteza, kompanije su pretrpjele smanjenu produktivnost rudarstva. Međutim, s obzirom da je cijena BTC-a porasla za 14,7% u proteklom mjesecu, i s obzirom da se očekuje da će temperature lagano pasti na oko 90 stepeni, postoji osjećaj da će rudari ponovo uključiti svoje mašine jer će profitabilnost rudarenja BTC-a biti biti previše dobar da bi se ignorisao.

“Povećanje cijene bitkoina dovelo je do povećane profitabilnosti rudara, a neki rudari koji su isključeni u junu i julu vjerovatno su ponovo uključili svoje mašine,” primijetio je Jaran Mellerud, analitičar za kripto rudarenje u istraživačkoj firmi Arcane Crypto, u intervju sa Bloombergom 5. avgusta.

Cijena Bitcoina je 23.088 dolara u vrijeme pisanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *