Crypto

Korisnici FTX-a koji nisu iz SAD-a žele da se privatne informacije rediguju iz stečajnih prijava

Grupa korisnika FTX-a koji nisu iz SAD-a traži da se njihova imena i privatne informacije rediguju iz sudskih dokumenata kao dio procesa stečaja kripto berze u poglavlju 11.

U zajedničkoj prijavi od 28. decembra, „Ad Hoc komitet klijenata FTX.com koji nisu iz SAD“ (Ad Hoc komitet) je naglasio da javno otkrivanje imena i privatnih informacija klijenata predstavlja potencijalni rizik od krađe identiteta, ciljanih napada i “druge povrede.”

“Zahtijevanje od dužnika da otkriju imena klijenata FTX.com i druge identifikacijske informacije široj javnosti nanijelo bi nepopravljivu štetu, dodatno viktimizirajući klijente FTX.com čija je imovina bila nezakonito prisvojena.”

Grupa se sastoji od 15 ljudi u individualnim ili reprezentativnim svojstvima, što ukazuje da je u grupi mnogo veći broj. Ukupno, Ad Hoc komitet tvrdi da predstavlja oko 1,9 milijardi dolara vrijednu zaključanu imovinu na FTX.com.

Spajanje se odnosi na vrstu sudskog podneska u kojem je nekoliko tužbi spojeno, ili se dodatna stranka priložila drugom podnesku.

U ovom slučaju, Ad hoc komitet skače na „Zahtjev dužnika za unos privremenih i konačnih naloga“ kojim se, između ostalog, nastoje zadržati povjerljive informacije o klijentima.

“Ad hoc komitet podnosi ovaj Pridruživanje u prilog zahtjeva Zahtjeva za redigovanje da se rediguju imena i sve druge identifikacijske informacije korisnika FTX.com iz bilo kojeg papira koji je podnesen ili javno dostupan u ovim postupcima, uključujući matricu povjerilaca, konsolidiranih 50 najboljih povjerilaca Lista, rasporedi i izjave”, piše u podnesku.

Američki upravnik je ranije uložio prigovor na prvobitni zahtjev 12. decembra, međutim, tvrdeći da bi čuvanje informacija u tajnosti moglo ugroziti transparentnost postupka stečaja FTX-a prema poglavlju 11 i da javnost ima “opće pravo na pristup sudskoj evidenciji”.

Povezano: Šta očekivati ​​od kriptovaluta godinu dana nakon FTX-a

Publikacije kao što su The Wall Street Journal (WSJ), The New York Times, Bloomberg i Financial Times čak su na sudu tražile da se informacije objelodane javnosti, navodeći da se to obično dešava u ovakvim stečajnim postupcima.

“Stečajni sudovi obično zahtijevaju transparentnost u poslovima problematičnih preduzeća, uključujući njihove povjerioce, u zamjenu za zaštitu poglavlja 11”, napisao je novinar WSJ Andrew Scurria 29. decembra.

Sličan incident se već dogodio u poglavlju 11 o bankrotu kompanije Celsius, sa sudskim dokumentima koji otkrivaju privatne informacije o hiljadama kupaca još u oktobru, na veliko zgražanje kripto zajednice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *