Crypto

Korisnici Crypto-a potrošili su 2,7 milijardi dolara kovajući NFT-ove u prvoj polovini 2022.: Izvještaj

Prema novom istraživanju tržišta koje je objavila kompanija za podatke blockchain Nansen, korisnici kriptovaluta potrošili su 963.227 Ether (ETH), u vrijednosti od 2,7 milijardi dolara, kovajući nezamjenjive tokene (NFT) na Ethereum blockchain u prvoj polovini 2022. godine. Ogromna većina kovanja dogodila se OpenSea.io.

Kovanje se dogodilo na 1.088 miliona jedinstvenih adresa novčanika na Ethereumu tokom ovog perioda, rekao je Nansen. Poređenja radi, oko 107 miliona dolara NFT-ova je iskovano na BNB Chain-u i 77 miliona dolara za Avalanche. Ukupno 263.800 jedinstvenih adresa novčanika bilo je uključeno u NFT kovanje na dva blockchaina.

Šezdeset devet NFT kolekcija pokrenuto je samo 22. maja, što je rezultiralo dnevnim obimom kovanja koji premašuje 120.000 ETH. Ukupan broj NFT kolekcija iskovanih i prodatih na Ethereumu tokom prve polovine godine iznosio je 28.986. Preko dvije trećine NFT projekata prikupilo je manje od 5 ETH, iako je 140 kolekcija prikupilo više od 1.000 ETH. Kumulativno, prvih pet NFT kolekcija na Ethereumu činilo je 8,4% ukupnog kovanja. To uključuje Pixelmon-Generation 1, Moonbirds, VeeFriends Series 2, Genesis Box i World of Women Galaxy.

Povezano: Odlične vijesti: Dr DisRespect otkriva NFT igru ​​na različite reakcije, prvi NFT FC Barcelone prodaje se za 700.000 dolara i više…

Otprilike polovina prikupljenog iznosa ostala je za projekte NFT-a, dok je druga polovina kružila neentitetskim novčanicima. Međutim, Nansen je mogao samo pratiti direktne transfere sa adresa NFT projekata do adresa neposrednih transakcija. Naknadne transakcije prema drugim ugovornim stranama nisu obuhvaćene, čime su ograničeni mogući zaključci o tome kako su sredstva korišćena nakon pada NFT-a.

Osim istraživanja, Nansen je poznat i po indeksnim agregatima, kao što je NFT-500, koji prate performanse 500 najboljih NFT kolekcija na Ethereumu za standarde tokena ERC-721 i ERC-1155. Kompanija je prošle godine osigurala 12 miliona dolara ulaganja od Andreessen Horowitz-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *