Crypto

Korisnici Binance Carda sada imaju pristup XRP, SHIB i AVAX-u

Binance je u petak objavio da njegova Binance kartica sada podržava tri nova altcoina. Korisnici kartica sada mogu pristupiti svojim fondovima Ripple (XRP), Shiba Inu (SHIB) i Avalanche (AVAX).

Binance Card omogućava svojim vlasnicima da “pretvore i troše kriptovalute u preko 60 miliona online i fizičkih trgovina”. Međutim, kartica je dostupna samo evropskim građanima i, prema web stranici, ukrajinskim izbjeglicama. Prije eskalacije sukoba u Ukrajini, Binance je imao namjeru proširiti doseg svojih kartica na Ukrajinu do negdje ove godine.

Uz najnoviji dodatak, kartica sada podržava 14 kriptovaluta, uključujući Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), BNB, Bitcoin (BTC), Binance USD (BUSD), Polkadot (DOT), Ether (ETH), SS Lazio Fan Token (LAZIO), FC Porto Fan Token (PORTO), Santos FC Fan Token (SANTOS), SHIB, Swipe (SXP), Tether (USDT) i Ripple (XRP).

Novi dodaci podržanoj kriptovaluti ne mijenjaju trenutne postavke plaćanja za one koji već koriste Binance karticu.

Povezano: Binance US će ukloniti AMP nakon što SEC tvrdi da je token vrijednosni papir

Ovaj razvoj događaja dolazi dan nakon što je Binance najavio svoje partnerstvo s Mastercardom kako bi prepaid kartice doveo u Argentinu. Dva provajdera finansijskih usluga će se udružiti u nastojanju da prošire mogućnosti plaćanja korisnicima Binance-a u zemlji.

Argentinski klijenti će moći koristiti BTC i BNB, između ostalih kriptovaluta, za kupovinu i isplatu gdje god je Mastercard prihvaćen.

Ranije ove godine, Wirex je dodao AVAX na svoju već veliku listu ponuda valuta na svojoj kripto kartici. Platforma korisnicima nudi mogućnost plaćanja u 61 različitoj valuti, kako fiat tako i kriptovalutama.

Nexo je također izašao s kripto karticom u partnerstvu s Mastercardom. Nexo je najavio projekat još 2019. godine, iako se konačno manifestirao skoro tri godine kasnije. Slično kao i Binance Card, dostupna je samo rezidentima u određenim zemljama u Evropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *