Crypto

Koliko je loše trenutno stanje kriptovaluta? On-chain analitičar objašnjava

Uprkos padu tržišta i široko rasprostranjenom negativnom raspoloženju u industriji nakon kolapsa FTX-a, podaci o lancu još uvijek pokazuju razloge za bikovsko raspoloženje po pitanju Bitcoina.

Kao što je istakao on-chain analitičar Will Clemente, dovoljno je pogledati pozicije dugoročnih vlasnika bitcoina: oni su dostigli vrhunac svih vremena uprkos tome što je njihova profitabilnost bila najniža.

“Dugoročni vlasnici uvelike kupuju na medvjeđem tržištu. Postavili su pod[…] a onda ti dugoročni vlasnici distribuiraju svoje udjele novim tržišnim učesnicima na bikovom tržištu”, rekao je Cointelegraphu u ekskluzivnom intervjuu.

Još jedan pozitivan trend koji vrijedi primijetiti nakon kolapsa FTX-a, po Clementeovom mišljenju, je da se prosječni korisnici kriptovaluta sve više okreću od razmjene i preuzimaju samostalan nadzor nad vlastitim novčićima.

Prema Clementeovoj analizi, to se pokazuje sve većim odlivom kapitala sa berzi u samostalne novčanike, kao i povećanjem količine ponude koju drže subjekti koji drže između 0,1 i 1 Bitcoin.

“Kombiniranjem te dvije metrike, dobijate ovu sliku kovanica koje dolaze sa razmjene u ove skrbničke novčanike za prosječnu svakodnevnu osobu u maloprodaji. I tako mislim da je to veoma pozitivno”, rekao je on.

Da biste saznali više o srebrnoj liniji nakon kolapsa FTX-a, pogledajte cijeli intervju i ne zaboravite se pretplatiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published.