Crypto

Koje kripto berze su pokazale dokaz o rezervama (PoR)? OKX revizija izdanja

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

OKX burza je ovog mjeseca objavila dokaze o rezervama svih sredstava klijenata u svjetlu nelikvidnosti FTX-a i lošeg upravljanja imovinom korisnika, a nedavno Grayscale nije uspio da dokaže svoje rezerve.

OKX dokaz rezervi na Nansen

Učvršćujući svoju reputaciju jedne od najsigurnijih i najboljih kripto berzi (CoinMarketCap konstantno rangira OKX u prvih 10 berzi, a CoinGecko u prvih 5), taj proces je započeo već 12. novembra, dan nakon što je FTX najavio prijavu za Poglavlje 11. bankrota.

OKX je radio zajedno sa pouzdanom nezavisnom analitičkom platformom Nansen.ai na izradi kontrolne table ispod. Pogledajte OKX-ov portfolio imovine na Nansen-u ovdje.

OKX Najnoviji omjer rezervi na berzi

Osim toga, korisnici OKX-a mogu vidjeti snimak OKX-ovog fonda i najnoviji omjer rezervi na samoj OKX platformi (ranije poznatoj kao OKEx).

U vrijeme pisanja ovog teksta posljednji snimak je napravljen 22. novembra, koji pokazuje da OKX kontrolira BTC, ETH i USDT više od 100% korisničkih posjeda, odnosno da je sva imovina podržana sa najmanje 1:1 ili više.

OKX berza trenutno drži preko 100.000 Bitcoin.

Poruka na OKX web stranici kaže:

Naša najveća odgovornost i prioritet broj jedan je osigurati da vaša sredstva budu sigurna i sigurna u svakom trenutku. Uvijek održavamo 1:1 rezerve i ponosimo se našom dugogodišnjom reputacijom za najbolju sigurnost u klasi. Sada vam omogućavamo veću transparentnost nego ikada prije kroz Proof of Reserves (PoR). Naši novčanici na lancu su javni, tako da uvijek možete provjeriti da li su sredstva korisnika podržana stvarnom imovinom 1:1.

OKX nastavlja da objašnjava kako se njihove revizije dokaza o rezervama odvijaju, koristeći metodu verifikacije Merkle stabla.

Klijenti na OKX-u mogu sami provjeriti jesu li njihova vlastita sredstva uključena u to OKX Merkle stablo posjetom odjeljka ‘Moja revizija’ na web stranici kada su prijavljeni.

Posjetite OKX Exchange

Leave a Reply

Your email address will not be published.