Crypto

Koalicija za integritet kripto tržišta uvodi 8 novih članova, planira obuku

Koalicija za integritet tržišta kriptovaluta (CMIC) najavila je uvođenje osam novih članova, objavila je organizacija 29. septembra. Organizacija, koja sada ima 38 članova koji su se svi obavezali da će održati integritet i efikasnost tržišta, sebe opisuje kao takvu:

“CMIC […] daje jedinstven glas posvećenosti kripto industrije stalnom poboljšanju integriteta tržišta i saradnje s regulatorima.”

Prema njegovom saopštenju, CMIC takođe razvija obuku o integritetu tržišta za tržišta digitalne imovine kako bi pomogao profesionalcima za usaglašenost da se bore protiv manipulacije.

Novi članovi CMIC-a su kompanija za povjerenje i sigurnost digitalne imovine BitGo, kripto burza Bittrex, platforma za analizu blokova Crystal Blockchain, fintech kompanije FinClusive i Oasis Pro Markets, Web3 platforma za smanjenje rizika Merkle Science, platforma za digitalnu imovinu Tokenomy i provajder forenzičkih usluga VAF Compliance.

CMIC je zamisao firme za nadzor tržišta Solidus Labs. Suosnivač i izvršni direktor Solidusa Asaf Meir rekao je: „Sada više nego ikada prije, jasno je da potencijal kriptovaluta ovisi o sposobnosti da se ublaže novi rizici i osiguraju vidljivi tržišni integritet.”

Povezano: BitGo tuži Galaxy Digital za kršenje akvizicije, traži 100 miliona dolara odštete

Organizacija je osnovana u februaru sa 17 članova među kojima su imena kao što su Coinbase, Circle, Huobi Tech i CryptoUK. Druga kohorta od 13 članova pridružila se CMIC-u u aprilu.

Glavni operativni direktor Solidus Labs-a Chen Arad rekao je za Cointelegraph: „CMIC se ne definira kao ambiciozno samoregulirajuća organizacija i radije blisko sarađuje s nekim od vodećih udruženja za članstvo u industriji kao što je cryptoUK, Digitalna trgovačka komora, a među svojim potpisnicima ima i Global Blockchain Business Council.”

CMIC obećanje djelimično glasi:

„Mi podržavamo i nastojimo da učestvujemo na tržištima digitalne imovine koja pokazuju integritet tržišta. […] Struktura tržišta digitalne imovine i digitalne imovine može predstavljati nove oblike tržišne aktivnosti i tržišne manipulacije. Slažemo se da ćemo se kontinuirano educirati o ovim jedinstvenim izazovima i kako ih riješiti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.