Crypto

KBW 2022: Crypto.com je dostigao ključnu regulatornu prekretnicu u Južnoj Koreji

Crypto burza Crypto.com kaže da je postigla ključnu prekretnicu u Južnoj Koreji nakon što je osigurala dvije lokalne kompanije, dajući joj pristup registraciji kriptovaluta i plaćanja u zemlji.

Vijest je stigla tokom Korea Blockchain Week 2022. nakon što je kompanija objavila da je kupila pružatelja usluga plaćanja ‘PnLink Co. Ltd.’ i pružatelj usluga virtualne imovine ‘OK-BIT Co. Ltd.’

Ovaj potez znači da su sada osigurali Zakon o elektronskim finansijskim transakcijama i registraciju pružaoca usluga virtuelne imovine u Južnoj Koreji.

Registracija pružaoca usluga virtuelne imovine omogućit će Crypto.com da pruži usluge razmjene kripto imovine i čuvanja. Dok ih registracija Zakona o elektronskim finansijskim transakcijama održava u skladu sa zakonom u pogledu sigurnosti i pouzdanosti elektronskih finansijskih transakcija.

Međutim, kompanija nije otkrila da li to znači da može ponuditi svoj puni paket usluga kripto trgovanja u zemlji ili postoje drugi zahtjevi koje treba ispuniti.

Izvršni direktor Crypto.com Eric Anziani, koji je predstavio na konferenciji, također je posebno potvrdio najavu na Twitteru 7. avgusta, navodeći:

“Danas smo objavili da smo osigurali i plaćanje i kripto registracije u Južnoj Koreji, jednoj od najnaprednijih #crypto globalno tržište”

U izjavi za štampu, generalni direktor Patrick Yoon je rekao: “Vjerujemo da naše usluge ne samo da mogu pomoći u daljnjem razvoju i osnažiti trgovinu u Koreji, već i podržati veće stvaranje i razvoj našeg Web3 ekosistema.”

Objava je uslijedila nakon što je Crypto.com dobio načelno odobrenje za licencu glavne platne institucije od Monetarne uprave Singapura i privremeno odobrenje svoje licence za virtualnu imovinu od Regulatornog tijela za virtualnu imovinu Dubaija.

Oni također imaju registraciju u Italiji od Organismo Agenti e Mediatori (OAM), u Grčkoj od Helenske komisije za tržište kapitala i na Kipru od Komisije za vrijednosne papire i berze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *