Crypto

Kapitulacija Bitcoin rudara zbog prvog povećanja težine od juna

Rudari bitkoina (BTC) kapitulirali su skoro dva mjeseca, ali bi kraj stiskanju već mogao biti ovdje.

To je bio zaključak firme Blockware za infrastrukturu za blokčein i rudarenje kriptovaluta kada je 29. jula objavila svoj najnoviji obavještajni bilten.

Izveštaj: “Očekujte” kapitulaciju do septembra

Najnovije izdanje serije istraživanja tržišta istaklo je promjene u rudarskom ekosistemu koje mogu promijeniti trend koji postoji od početka juna.

Rudari, sudeći po metrici heš traka, odlaze u penziju na “dugo vremensko razdoblje”, kaže Blockware, a od 1. avgusta heš trake signaliziraju kapitulaciju već 55 dana.

“Trenutna kapitulacija rudara počela je 7. juna 2022. i trajala je dosta vremena. Važno je napomenuti da su kapitulacije rudara posebno relevantne jer otkrivaju da veliki broj mašina više ne hešira”, napisala je firma:

“Od 7. juna, druge rudarske platforme nove generacije su vjerovatno uključile i javne i privatne rudarske kompanije. Međutim, dovoljno mašina stare generacije ili neefikasnih rudara sa prekomjernom zaduženošću se isključilo, taj hash rate i poteškoća su se zapravo smanjili.”

Bitcoin heš trake grafikon. Izvor: LookIntoBitcoin

Preokret odražava prepreke profitabilnosti izazvane padom cijene bitkoina, koja je u junu dostigla 17.600 dolara – vraćajući tržište na kraj 2020.

Kako se pojavljuju znakovi – iako sporni – da se snaga cijena vraća, tako da se poboljšavaju šanse za bolje uslove za rudare. Prema Blockware-u, kapitulacija, kako je definirano heš trakama, trebala bi biti gotova prije ljeta.

“Ako nema novih padova u Bitcoinu, treba očekivati ​​da će se kapitulacija rudara završiti u avgustu ili najkasnije u septembru”, dodaje Newsletter.

Poteškoće zbog prekida višemjesečnog silaznog trenda

Kada je u pitanju povratak rudara u formu, rani signali su već vidljivi na lancu, zahvaljujući automatizovanim prilagodbama u osnovama mreže Bitcoin.

Povezano: Hoće li industrija rudarstva Bitcoina propasti? Analitičari objašnjavaju zašto je kriza zaista prilika

Konkretno, poteškoće s rudarenjem su zbog svog prvog povećanja u dva mjeseca 4. avgusta nakon tri uzastopna prilagođavanja naniže.

„Trenutno se predviđa da će biti pozitivan, i postoji velika vjerovatnoća da će i dalje trajati“, rezimirao je Blockware.

Povećanje, ako se trenutni nivoi spot cijena također nastave, biće skromno od oko 0,5%. Poređenja radi, prethodno smanjenje težine iznosilo je -5%.

Pregled osnova Bitcoin mreže (snimak ekrana). Izvor: BTC.com

Stavovi i mišljenja izražena ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *