Crypto

Justin Sun, Poloniex vraćaju plan da kreiraju PoW Ethereum Hard Fork

Ethereum (ETH) rudari koji se plaše najgoreg ako se hvaljeni prelazak mreže na proof-of-stake (PoS) nastavi sljedećeg mjeseca mogao bi postati spas – s Justinom Sunom i njegovim Poloniex kripto trgovačka platforma navodeći da će pružiti podršku za predloženu proof-of-work fork (PoW) viljušku.

Ethereum mreža trenutno koristi PoW protokol koji omogućava rudarima da kuje nove tokene, ali iako bi prelazak na PoS mogao pomoći ETH-ovom cilju u nekim aspektima, ostavio bi rudare na mreži na mračnom mjestu. Njihova oprema bi postala bezvrijedna u tren oka – osim ako bi se mogla prenamijeniti za rudnik na drugim mrežama.

Jedno rješenje za ovaj problem iznio je kineski rudar Chandler Guo, koji je rekao da će razdvojiti Ethereum mrežu kako bi stvorio PoW “verziju” ETH-a.

Zaista, Guo je posljednjih sedmica bio optimističan po tom pitanju i sugerirao je da želi stvoriti istinskog rivala PoS verziji Ethereuma.

A Sun, osnivač Trona (TRX), je predložio da će podržati taj potez. U tvitu, on napisao da Poloniex “trenutno ima” više od milion ETH, dodajući:

“Ako [the] Ethereum hard fork je uspješan, doniraćemo neki forked ETHW [the] ETHW zajednica i programeri za izgradnju [the] Ethereum ekosistem.”

Poloniex, u međuvremenu, navedeno da je to bila prva berza na svetu koja je izlistala ETH i da će uskoro postati „prva koja će podržati [a] potencijalni forking ETH sa [the] lista dva potencijalna forked ETH tokena.”

U postu na blogu, berza je napisala da bi njen prelazak na listu oba fork tokena „umanjio rizike od nestabilnosti tržišta tokom hard forka i zaštitio imovinu korisnika“.

Guo, u međuvremenu, ima prethodno iskustvo u Ethereum forks-u: bio je ključan u podržavanju podjele Ethereuma 2016. godine koja je rezultirala rođenjem tokena Ethereum classic (ETC).

Arthur Hayes, bivši BitMEX glavni kripto esejista, mišljenje u tipičnom verbose post na blogu da je Guo “prilično impresivna osoba” i rekao je da ne sumnja u rudarevu “odlučnost da to učini”.

Nadalje, Hayes je tvrdio da kineski rudari stoje iza Guove vožnje.

Hayes je tvrdio da je razgovarao s “kontaktima u kineskoj rudarskoj zajednici” kako bi ih pitao “da li postoji stvarni zamah iza potencijalnog airdrop-a ili hard forka za formiranje lanca Ethereum-a na osnovu dokaza o radu.”

napisao je:

„Jedan momak je rekao ‘apsolutno’ i dodao me u WeChat grupu u kojoj ozbiljni pojedinci raspravljaju o najboljem načinu da se postigne ova realnost. Drugi prijatelj je rekao da ovo apsolutno ide, a Chandler mu se već obratio za njegovu podršku.”

Hayes je također ušao u raspravu o tome da li bi Ethereum fork ove vrste proizveo token s bilo kojom vrstom tržišne vrijednosti, pišući:

“Imam ozbiljne sumnje da li je an [Ethereum proof-of-work] lanac ima dugoročnu održivost, ali za sada pretpostavimo da će postojati na tržišnoj kapitalizaciji koja je značajno različita od nule nekoliko mjeseci.”

I, što je možda još važnije za one koji nisu rudari koji i dalje spekulišu o tome da li će se potez dokaza o ulozima zaista održati sljedećeg mjeseca, smatra Hayes:

„Važnija stvar je da rudari ne bi krenuli na ovo putovanje i potrošili vrijedan politički kapital unutar zajednice da ne vjeruju da će se spajanje dogoditi po planu(i).“

____


– Hayes traži “oprost” što je Ethereum nazvao Shitcoinom, udvostručio se na ETH
– Ako se Ethereum podijeli, vodeće berze će ‘vjerovatno’ navesti ETHPoW token – BitMEX

– Vitalik Buterin kaže da spajanje nije ‘pricijenjeno’ kao što investitor obećava da će forkirati Ethereum
– Predložen datum spajanja Ethereuma za septembar

– Glavne Bitcoin i Crypto kompanije upozoravaju na ‘ekstremni’ rizik u sistemima dokaza o udjelu
– Kompromisi i prednosti prelaska Ethereuma na Proof-of-Stake mrežu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *