Crypto

Izvršni direktor Samsung Next-a tvrdi da se Web3 projekti moraju suočiti s izazovom korisnosti

Iako je Web3 pokazao veliki potencijal od svog početka do danas, neki i dalje vjeruju da postoji izazov s kojim se igrači u svemiru moraju suočiti, a to je korisnost, kaže izvršni direktor Samsung Nexta.

U intervjuu, Raymond Liao, generalni direktor kompanije Samsung Next, govorio je o potezu kompanije da zaroni u Web3 ulaganjem u MachineFi, termin koji je skovao projekt IoTeX da opiše futurističku paradigmu u kojoj mašine postaju primarna radna snaga koju pokreće Web3 tehnologije.

Prema Liaou, Samsung Next se fokusira na ulaganje u blockchain, umjetnu inteligenciju i Metaverse, navodeći neke od njih, i to je razlog zašto je MachineFi postao područje interesovanja. On je objasnio da:

„Dakle, možete vidjeti da se ono što IoTeX traži uklapa u nekoliko naših fokusnih područja. […] I nadam se da možemo doprinijeti daljem uspjehu MachineFi vizije. Veoma je uzbudljivo.”

Osim o MachineFi-ju, izvršni direktor Samsunga govorio je i o Web3 i o tome kako je kripto zima prilika za investitore. Liao je rekao da je ova godina bolja od prethodne i da je dobra za investitore i proizvođače proizvoda. U prošlosti je izvršna vlast vjerovala da su tržišni prinosi “previše naduvani”.

Osim toga, izvršna vlast je također naglasila da bi se umjesto fokusiranja na povrat od 10x, industrija trebala koncentrirati na implementaciju i suočiti se s izazovom korisnosti za proširenje Web3 ekosistema. rekao je da:

“Sada je vrijeme da sjednemo i implementiramo. Treba nam više korisnosti iz ove web3 nevjerovatne infrastrukture.”

Liao je takođe pohvalio nezamenljive tokene (NFT) u smislu njihove korisnosti. Prema rečima izvršne vlasti, NFT su bili odlično oruđe u sportu u smislu angažmana, navodeći kao primer NBA.

Povezano: Web3 pomaže Tajvanu da zaštiti informacije od sajber napada

U januaru je Samsung najavio da će kreirati NFT agregator koji će biti integrisan u pametne televizore kao što su Micro LED, Neo QLED i The Frame. Unutar ugrađene NFT platforme, korisnici će moći otkriti i trgovati NFT-ovima.

Govoreći o Web3, Yat Siu, suosnivač Animoca Brands, rekao je da Web3 prostoru treba više programera kako bi postao istinski decentraliziran. Izvršni direktor je pozvao programere da pređu sa rada na tradicionalnim platformama na rad u nadolazećoj Web3 industriji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *