Crypto

Izvršni direktor Coinbasea otkriva da kompanija drži BTC vrijedan više od 39 milijardi dolara kao odgovor na sada izbrisanog CEO Binance Tweet

Kako velike kripto berze intenziviraju napore da osiguraju klijentima i investitorima njihovu stabilnost, Brian Armstrong, izvršni direktor Coinbasea, otkrio je da njegova kompanija drži kripto rezerve koje uključuju oko 2 miliona BTC u vrijednosti od oko 39,9 milijardi dolara.

“Držimo ~2 miliona BTC. ~39,9 milijardi dolara u vrijednosti od 30. septembra”, rekao je izvršni direktor tweetedpozivajući se na objavljene finansijske rezultate kompanije za treći kvartal ove godine.

„Svi se moramo udružiti kako bismo izgradili ovu industriju na odgovoran način u budućnosti. Čuvajte se lažnih informacija”, dodao je Armstrong.

Biznismen je takođe svoje sledbenike uputio na Coinbase’s pismo dioničara za isti period 2022.

Usred pada tržišta kriptovaluta, Coinbase je objavio razočaravajuće rezultate za period jul-septembar 2022. godine, jer je poslovanje prijavilo neto gubitak od oko 545 miliona dolara.

“Q3 je bio mješoviti kvartal za Coinbase. Na prihode od transakcija značajno su utjecali snažniji makroekonomski i kripto tržišni vjetrovi, kao i obim trgovanja koji se kreće van obale”, navodi Coinbase u pismu.

“U međuvremenu, vidjeli smo snažan rast prihoda od pretplate i usluga, potaknut našim učešćem u USDC ekosistemu i većom aktivnošću udjela. Iako su makro vjetrovi izvan naše kontrole, nastavljamo da se fokusiramo na faktore koji su pod našom kontrolom: sužavanje fokusa na naš proizvod kako bismo pružili zadivljujuća iskustva kupaca i smanjenje naših operativnih troškova”, navodi se u burzi.

Coinbase je zabilježio pad prihoda od transakcija za 44% u odnosu na isti kvartal na 366 miliona dolara. Međutim, optimističnije rečeno, „prihod od pretplate i usluga na berzi je porastao za 43% uzastopno na 211 miliona dolara, vođen većim prihodima od kamata. Neto prihod u trećem kvartalu iznosio je 576 miliona dolara, što je 28% manje u odnosu na Q2”, navodi se u pismu.

Armstrongova najnovija najava dolazi nakon kolaps konkurentske berze Coinbase, FTX, koja je od tada podnijela zahtjev za bankrot. Dok FTX napreduje kroz svoje dobrovoljne postupke iz poglavlja 11, Bankman-Fried, osnivač kompanije i bivši izvršni direktor, ulaže napore da prikupi novi kapital kako bi klijenti propale firme bili cjeloviti uprkos podnesenim zahtjevima za stečaj.

Veoma kontroverzni preduzetnik najavio je da se “lično sastaje” i sa potencijalnim investitorima i sa regulatorima kako bi uradili ono što mogu za kupce. “A nakon toga, investitori. Ali prvo, kupci”, rekao je Bankman-Fried u a tweet.

Navodno loše upravljanje sredstvima Sama Bankman-Frieda moglo bi mu otežati da ubijedi investitore da ulože velika sredstva u njegove buduće poduhvate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.