Crypto

Izvještaj o novčićima Celsius Network-a pokazuje jaz u bilansu od 2,85 milijardi dolara

Novi izvještaj o bankrotu koji je podnijet u nedjelju pokazuje da stvarni dug problematičnog kripto zajmodavca Celsiusa iznosi 2,85 milijardi dolara u odnosu na njihove zahtjeve za stečaj u iznosu od 1,2 milijarde dolara deficita.

Najnoviji izvještaj pokazuje da kompanija ima neto obaveze u vrijednosti od 6,6 milijardi dolara i ukupnu imovinu pod upravljanjem od 3,8 milijardi dolara. Dok je bila u postupku stečaja, firma je pokazala oko 4,3 milijarde dolara imovine u odnosu na 5,5 milijardi dolara obaveza, što predstavlja deficit od 1,2 milijarde dolara.

Izvještaj o novčićima također navodi da je od ukupno 100.669 Bitcoin (BTC) koje su deponirali investitori, kompanija izgubila 62.853 BTC i trenutno drži samo 37.926 BTC. Wrapped Bitcoin (WBTC) trenutno predstavlja 64% BTC duga kompanije.

Kompanija je 14. jula podnijela zahtjev za bankrot u skladu s poglavljem 11 nakon što je postala jedan od mnogih kripto zajmodavaca koji su propali u svjetlu kripto zaraze uzrokovane sada nepostojećim kolapsom Terra-USD, koji se dodatno pogoršao nakon kolapsa kripto tržišta.

Povezano: Celsius advokati tvrde da su korisnici odustali od zakonskih prava na svoje kriptovalute

Sajmon Dikson, kripto preduzetnik sa velikim interesovanjem za slučaj Celsius koji je rekao da je stvarni jaz u bilansu kripto zajmodavca 3 milijarde dolara u odnosu na njihova potraživanja od 1,2 milijarde dolara, javio se na Twitter kako bi ukazao na nova otkrića. Rekao je da su ljudi bili uznemireni kada je pokazao praznine i činjenicu da Celzijus obmanjuje i “izmišlja brojke”.

Iako su mnogi stručnjaci za kriptovalute kritični prema Celsiusovim planovima, zajednica se okupila iza kripto zajmodavca u nadi da će vratiti dio svojih sredstava. Cijena domaćeg tokena je nekoliko puta porasla nakon bankrota, zahvaljujući kratkom pritisku koji je pokrenula zajednica. Međutim, čini se da su najnovija otkrića odvratila mnoge postojeće vlasnike računa koji nisu toliko sigurni da će povratiti svoja sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *