Crypto

Izgradnja blockchain industrije uprkos padu tržišta i prijetnjama regulacije

„Tržište kriptovaluta je jedino zaista slobodno tržište koje postoji u finansijskom univerzumu“, rekao je Dan Tapiero, izvršni direktor 10T Holdingsa, tokom nedavne video diskusije sa Cointelegraph Research.

Glavna zabrinutost rizičnog kapitala (VC) i investicionih firmi u poslednje vreme je usredsređena na regulativu iz različitih zemalja širom sveta. Dok je tema diskusije bila regulacija, razgovor se dotakao i toga kako ovi različiti članovi kripto prostora vide budućnost industrije.

Investitori neustrašivi regulativom

Svaki od članova panela iznio je svoju perspektivu: 10T Holdings Dana Tapiera je firma za ulaganje privatnog kapitala u srednjoj fazi i ima decenijama iskustva. Smiyet Belrhiti je upravljački partner za Keychain Ventures, koji institucionalnim investitorima pruža izloženost blockchain i Web3 ekosistemima kroz fondove i mogućnosti zajedničkog ulaganja. Izvršni direktor Layer-1 protokola Devvio, Tom Anderson, donosi perspektivu kripto kompanije koja se sprema za potencijalne propise.

Panel je također razgovarao o trenutnom stanju kripto tržišta, VC aktivnosti u kripto prostoru, trendovima tokom drugog kvartala 2022. i šta bi moglo biti na horizontu u budućnosti. Čak i sa svim FUD-om koji se nadvija nad različitim dijelovima blockchain industrije, panelisti u intervjuu su ostali sigurni da bi regulacija ili pomogla prostoru općenito ili bi bila nepraktična u njenoj primjeni.

Ovaj članak je samo u informativne svrhe i ne predstavlja ni investicijski savjet ni investicionu analizu niti poziv na kupovinu ili prodaju finansijskih instrumenata. Konkretno, dokument ne služi kao zamjena za pojedinačna ulaganja ili druge savjete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *