Crypto

Ispadanje kripto zaraze jenjava, ali tržišnog preokreta još nema

Blockchain industrija je u julu pokazala iznenađujuću otpornost, što bi moglo ukazivati ​​na period veće fundamentalne podrške za kripto prostor u kratkoročnom smislu. Gledajući širok spektar indikatora, uključujući akciju cijena Bitcoina (BTC), otvoren interes za Ether (ETH) i aktivnost u GameFi-ju, postoje neki jaki signali koji ukazuju na to da se bikovsko raspoloženje vraća u ovaj prostor.

Ipak, glatka plovidba od sada pa nadalje nije datost. Najnoviji Investor Insights kompanije Cointelegraph Research analizira ključne pokazatelje iz različitih sektora blockchain industrije kako bi se kretao tim potencijalno podmuklim kripto vodama. U najnovijem izdanju, indeks Cointelegraph Research-a od medvjeda do bika bio je nivo C koji ukazuje na kratkoročno vrijeme upozorenja. Iako još uvijek postoje mješoviti signali, cjelokupno raspoloženje je naginjalo bikovima za jul.

Preuzmite i kupite ovaj izvještaj na Cointelegraph istraživačkom terminalu.

Bitcoin i eter pokazuju znake snage

Bitcoin je u julu porastao za 16,6% od početka meseca, što je porast koji nije primećen od oktobra 2021. BTC nastavlja da se kreće sa nivoom otpora oko 24.000 dolara; međutim, ponovljeni pristup i odbacivanje će vjerovatno prekinuti u nekom trenutku ako se faktori promijene, kao što su pozitivni izvještaji o ekonomskom rastu iz Sjedinjenih Država i drugih zemalja. U isto vrijeme, Ethereum je zabilježio rekordan broj jedinstvenih aktivnih adresa novčanika, 48% više od prethodnih rekorda. Oba indikatora su bikovska za prostor blockchaina.

GameFi pokazuje znakove života

GameFi sektor je u padu od velikog pada tržišta u prvoj polovini 2022. Međutim, u julu je došlo do skoka novih korisnika od 4,7% u cijelom GameFi-ju u odnosu na jun. Neki od najvažnijih događaja iz ovog sektora uključuju prodaju digitalnih nekretnina i prodaju parcele Genesis Land, koja je otišla za 550 Wrapped Ether (wETH). Nezamenljivi tokeni (NFT) koji su bili deo GameFi sektora činili su više od 36% od 976 miliona dolara ukupne vrednosti NFT prodatih u julu. Ovo pomaže da se stvori slika aktivnosti i snage koja se vraća u neke segmente tržišta.

Pad ulaganja rizičnog kapitala

Ukupna ulaganja rizičnog kapitala su u padu u posljednjih nekoliko mjeseci; međutim, u julu je priliv kapitala opao za 43% u odnosu na jun, na oko 1,9 milijardi dolara. Ovo sugerira da ono što se na prvi pogled može shvatiti kao medvjeđi osjećaj može opravdati povučeno šire gledanje.

Razlog je to što su ovo nivoi kapitalnih ulaganja u blockchain industriju koji nisu viđeni od početka 2021. godine. Ovo će također vjerovatno nestati kroz drugu polovinu 2022. i 2023., jer se čini da se kripto zaraza propalih blockchain kompanija u potpunosti odigrala.

Istraživački tim Cointelegrapha

Cointelegraphov odjel za istraživanje sastoji se od nekih od najboljih talenata u blockchain industriji. Objedinjujući akademsku strogost i filtrirani kroz praktična, teško stečena iskustva, istraživači u timu posvećeni su predstavljanju najtačnijeg, najpronicljivijeg sadržaja koji je dostupan na tržištu.

Demelza Hays, Ph.D., direktorica je istraživanja u Cointelegraphu. Hays je sastavio tim stručnjaka iz različitih oblasti finansija, ekonomije i tehnologije kako bi na tržište iznio vrhunski izvor industrijskih izvještaja i pronicljivih analiza. Tim koristi API-je iz raznih izvora kako bi pružio tačne, korisne informacije i analizu.

Sa decenijama kombinovanog iskustva u tradicionalnim finansijama, poslovanju, inženjeringu, tehnologiji i istraživanju, istraživački tim Cointelegrapha je u savršenoj poziciji da svoje kombinovane talente iskoristi na pravi način sa Izveštajem o uvidima investitora.

Odricanje od odgovornosti: Mišljenja izražena u članku služe samo u opće informativne svrhe i nemaju za cilj davanje konkretnih savjeta ili preporuka za bilo kojeg pojedinca ili o bilo kojem specifičnom sigurnosnom ili investicionom proizvodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *