Crypto

Investitori su sve sigurniji u pobjedu Ripplea nad SEC-om: CoinShares

Čini se da su nedavna dešavanja u slučaju Ripple vs Securities and Exchange Commission (SEC) ojačala povjerenje investitora u investicione proizvode vezane za XRP, prema podacima o ulaganjima od strane CoinSharesovog šefa istraživanja Jamesa Butterfilla.

U svom najnovijem Digital Asset Fund Flows objavljenom 7. novembra, Butterfill je naveo da XRP investicioni proizvodi imaju treću sedmicu zaredom institucionalnih priliva, dostižući 1,1 milion dolara.

Butterfill je rekao da brojke impliciraju “poboljšanje povjerenja investitora jer slučaj SEC-a protiv Ripplea izgleda sve krhkiji”.

U posljednjih nekoliko sedmica Ripple Labs dobija sve veću podršku od velikih napadača u kripto industriji, uključujući Coinbase i Blockchain Association.

U objavi od 4. novembra, generalni savjetnik Ripplea Stuart Alderoty objavio je svojim 89.000 sljedbenika da je “desetak nezavisnih glasova – kompanija, programera, berzi, javnih interesa i trgovačkih saradnika, maloprodajnih subjekata” ponudilo svoju pomoć da objasne kako je “opasno pogrešno SEC je.”

Ostali subjekti koji podržavaju Ripple uključuju neprofitnu organizaciju Investor Choice Advocates Network i kripto mobilnu aplikaciju SpendTheBits, Crypto Council for Innovation, kao i XRP “decentraliziranu zajednicu”.

Ukupno, postoji 12 nezavisnih subjekata koji obećavaju pravnu podršku za Ripple.

Međutim, uprkos podršci i pozivima obje strane na presudu po skraćenom postupku, slučaj bi mogao potrajati mjesecima, kaže izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse, koji je govorio na DC Fintech Week-u 11. oktobra.

Garlinghouse je spekulisao da bi slučaj mogao biti okončan do prve polovine 2023. godine, ali priznaje da je to samo nagađanje.

Povezano: Sudija smatra da je token video platforme LBRY hartija od vrijednosti u slučaju koji je pokrenuo američki SEC

Nedavna presuda Okružnog suda Sjedinjenih Država u korist SEC-a protiv mreže za razmjenu datoteka i plaćanja LBRY koja se temelji na blockchain-u mogla bi zakomplicirati i slučaj Ripple.

Jeremy Hogan, partner u Hogan & Hogan-u, rekao je svojim 238.000 pratilaca da očekuje da će rezultati njegovog slučaja “proći u završni izvještaj SEC-a u slučaju Ripple”.

Čini se da je kripto advokat John Deaton još uvijek optimističan u pogledu Rippleovih šansi da dobije slučaj.

Na Twitteru poštaDeaton je rekao da nedavna presuda “UOPŠTE ne poljulja moje samopouzdanje”, zadirkivajući opširnije objašnjenje za svojih 224.000 sljedbenika 8. novembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *