Crypto

Investitori primaju na znanje ovaj novi kripto projekat električnih vozila, evo zašto biste i vi trebali

Električna vozila (EV) će igrati ključnu ulogu u pokretanju ekološki održivijeg transportnog sistema. Prema nedavni podaci objavljeno od strane Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA), automobili na gorivo i dizel činili su 52,8% globalnih vozila.

Međutim, podaci se tu ne zaustavljaju. U izvještaju se također navodi da su oko 25,1% ukupno registrovanih vozila u evropskom bloku bili hibridni električni i akumulatorski električni, što je činilo znatnih 10%. Ova promjena putanje pokazuje rastući konsenzus među svjetskim liderima da se okrenu ka obnovljivoj energiji u olakšavanju kretanja roba i usluga. Iako ovo obećava industriju električnih vozila, to uvelike eliminira krajnje korisnike ovih vozila na baterije.

Novi projekat nastoji da promijeni ovu priču pružanjem decentraliziranog predloška koji omogućava svakome da aktivno učestvuje u smanjenju globalnih emisija staklene bašte iz udobnosti svojih automobila.

C+Charge: Probijanje industrije karbonskih kredita

Stručnjaci za klimu i svjetske vlade istražili su nekoliko opcija za smanjenje pandemije globalnog zagrijavanja. Jedno od takvih rješenja bilo je korištenje karbonskih kredita. Koncept zvuči elitistički, ali je prilično jednostavan. Ideja je da ljudi dobiju dozvolu da ispuštaju određenu količinu ugljičnog dioksida u atmosferu. Kada pređu nivoe emisije, od njih se traži da kupe više ovih dozvola ili kredita, a ako se nedovoljno iskoriste, višak mogu prodati drugoj osobi.

Opšti stožer oko ovoga je prisiliti globalno stanovništvo da pronađe inovativna sredstva za proizvodnju energije. Iako postoji rastući ekosistem koji se bavi ovom industrijom, ekosistem kredita za ugljik je zatvoren ili ograđen grad i samo kompanijama je omogućen lak pristup. To je zato što karbonski krediti nisu postali mainstream i dostupni prosječnom vlasniku automobila, ali C+Charge projekat ima za cilj da to promijeni.

Pokrenut krajem 2022. godine, C+Charge stvara robusnu uslugu peer-to-peer plaćanja za stanice za punjenje električnih vozila. Tim koji stoji iza projekta želi da pogodnosti karbonskih kredita budu dostupne prosječnom vlasniku automobila, osim samim proizvođačima automobila. Vlasnici električnih automobila će dobiti elektronske novčanike koji sadrže izvorni token platforme, CCHG, preko kojeg mogu plaćati svoje naknade i zaraditi besplatne kredite za ugljik za svoje aktivnosti.

C+Charge pruža pristupnik preko kojeg svako može učestvovati na brzorastućem tržištu karbonskih kredita putem svog tokena za plaćanje. S obzirom na to da EV bilježe porast prodaje, C+Charge će uskoro postati popularno ime u domaćinstvu.

Proizvođači električnih vozila nisu izgubili potencijal projekta, a mnogi su već potpisali projekt C+Charge. Poznata imena poput Flowcarbon, Chain Labs, CLS, DTC Group i nekoliko drugih već kupuju koncept. Ono što se čini da izaziva veliku buku je njegov tržišni doseg.

C+Charge trenutno razvija svoju mrežnu aplikaciju koja će biti kompatibilna sa OCPP 2.0. Ovo će omogućiti njegovo prihvatanje za preko 1,8 miliona stanica za punjenje širom sveta. Mobilna aplikacija će korisnicima također ponuditi transparentne cijene i nula iznenadnih troškova, jer će njeno oslanjanje na blockchain tehnologiju proces učiniti transparentnim i lakim za provjeru.

C+Charge pretprodaja je u toku

U skladu s većinom kripto projekata, C+Charge nudi CCHG izvorni token koji pokreće cjelokupnu operaciju u svojoj mreži. Ovim će korisnici moći da plaćaju EV naknade na relevantnim stanicama i učestvuju u širim mrežnim aktivnostima.

U vrijeme štampe, CCHG je u svom prvom krugu pretprodaje i prikupio je značajan iznos sredstava investitora. Digitalna imovina je prikupila preko 388.000 dolara u fondovima investitora. Rani investitori prepoznaju ogroman potencijal koji CCHG token nudi kao fundamentalni projekat i njegov višestruki profitni potencijal.

Za one koji su zainteresovani, zeleni kripto projekat se lako mogu kupiti na web stranici za pretprodaju prije nego što se pretprodaja zatvori.

C+Charge je dobra opcija, ali evo najbolje kriptovalute s najvećim potencijalom u 2023.

Posjetite C+Charge Now

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *