Crypto

Investitori nastoje da prodaju FTX, Celsius, BlockFi, tvrdi Voyager

Umjesto da čekaju dugotrajan stečajni proces, neki investitori, koji imaju potraživanja od FTX berze, Celsius Networka, BlockFi i Voyager Digitala, traže da svoja potraživanja prenesu na druge.

Podaci iz startupa za trgovinu potraživanjima kriptovalute Xclaim pokazuju da postoje najmanje stotine investitora koji su pogođeni nedavnim kolapsom kripto platformi FTX, Celsius, BlockFi i Voyager koji ne žele čekati na dugi proces bankrota koji ne garantuje da će čak i moći nešto da dobiju.

Investitori su izlili svoja potraživanja na prodaju kako bi dobili nešto od toga, iako bi u tom procesu mogli imati neke gubitke. U vrijeme pisanja ovog teksta, popisano je skoro deset hiljada zahtjeva, sa 9.072 potraživanja na Celsius Network-u, 93 potraživanja na Voyageru, 67 potraživanja na FTX-u i 23 potraživanja na BlockFi-ju.

Matt Sedigh, osnivač Xclaima, rekao je u intervjuu za mejnstrim medijsku kuću Wall Street Journal da su primali pozive od kreditora iz različitih područja svijeta. Prema izvršnoj vlasti, dvije trećine prijavljenih potraživanja su od povjerilaca sa sjedištem u Kini, Hong Kongu i Tajvanu.

Neki hedž fondovi i dužnički investitori su tražili potraživanja. Kompanije poput Contrarian Capital Management, Invictus Global Management i NovaWulf Digital Management otkupile su neka od potraživanja.

Povezano: Korisnici FTX-a koji nisu iz SAD-a žele da se privatne informacije rediguju iz stečajnih prijava

U međuvremenu, Celsius se priprema za podnošenje zahtjeva za produženje roka korisnicima za podnošenje zahtjeva. Neki članovi zajednice bili su nezadovoljni produženjem, ističući kako advokati dobijaju plate, dok povjerioci moraju još malo čekati.

U međuvremenu, bivši izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried navodno je unovčio 684.000 dolara nakon njegovog oslobađanja. Novčanici koji su navodno povezani sa Bankman-Friedom su označeni, što sugeriše da je bivši izvršni direktor prekršio jedan od uslova njegovog puštanja na slobodu, a to je da ne troši više od 1.000 dolara bez dozvole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *