Crypto

Investicioni menadžer Man Group od 138 milijardi dolara za pokretanje kripto hedž fonda: Izvještaj

Investicioni menadžer sa sjedištem u Londonu Man Group Plc priprema se za pokretanje hedž fonda za kriptovalute, signalizirajući kontinuirani apetit investitora za digitalnom imovinom nakon monumentalnog kolapsa FTX-a ranije ovog mjeseca.

Bloomberg je 18. novembra izvijestio da se Man Group priprema za pokretanje svog hedž fonda fokusiranog na kriptovalute preko svoje kompjuterski vođene trgovačke jedinice AHL. Pozivajući se na privatne izvore, Bloomberg je otkrio da bi novi hedž fond mogao biti spreman do kraja godine.

Glasnogovornik Man Groupa odbio je komentirati ovo pitanje na pitanje Cointelegrapha.

Man Group već ima izloženost digitalnoj imovini preko AHL-a, koji aktivno trguje kripto fjučersima. Do kraja septembra, Man Group je imala 138,4 milijarde dolara imovine pod upravljanjem, što je neznatno manje u odnosu na 142,3 milijarde dolara u prethodnom kvartalu.

Kompanija javno trguje na Londonskoj berzi i sastavni je dio FTSE 250.

Institucionalni apetit za digitalnom imovinom kao što je Bitcoin (BTC) porastao je u posljednje dvije godine, dijelom potaknut spoznajom da kripto predstavlja novu klasu ulaganja. Međutim, široku institucionalnu izloženost kriptovalutama ometa nedostatak jasnih propisa i percepcija da fiducijarni standardi sprečavaju menadžere fondova da se otvoreno zalažu za sektor.

Povezano: Usred kolapsa FTX-a, kripto fondovi imaju najveći priliv u posljednjih 14 sedmica

Kriptovo nastojanje za masovnim usvajanjem možda je bilo ometeno nedavnim kolapsom FTX-a i naknadnim podnošenjem zahtjeva za Poglavlje 11. Neki vjeruju da će neuspjeh FTX-a staviti više regulatorne kontrole na industriju u vrijeme kada su investitori očekivali jasnije i možda povoljnije smjernice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.