Crypto

Intervju sa Kvonom izaziva dramu na Twitteru – pre nego što se odustane

Predstojeći intervju sa Do Kvonom, suosnivačom Terraform Labs i mozak brojnih Terra ekosistemskih kovanica, potaknuo je kripto zajednicu – navukao je kritike nekih strana prije nego što je uopće objavljen.

U pregledu za cijeli intervju, koji će biti objavljen kasnije danas, Kwon navodi:

“Terra je trebala biti stabilna valuta i nije ostala stabilna.”

On također daje primjedbe kao što su „kripto je još uvijek kao Divlji, Divlji zapad“ i „Mislim da sam razvio […] alter ego.”

Kaže da se “naježio” kada je pomislio na neke od svojih prethodnih komentara, te dodao da se “kladio na veliko” i da misli da je “izgubio”.

Iako su Kwonovi komentari oskudni i veoma uređeni u pretpregledu, suosnivač Terraforma izgleda očajno i nesrećno.

Na Twitteru su se već pojavili klevetnici. A FatManTerra, internetska ličnost koja se nedavno pozicionirala kao žestoki Kwon kritičar i šampion nezadovoljnih investitora u ekosistemu Terra, nije izdržao.

FatMan optuženi kreator videa, suosnivač medija Kovani novac Mediji Zack Guzmán, da je „neko ko je uporno šilovao“ Kwona „godinama, skoro kao da je plaćen“.

FatMan je dalje izazvao Kwona da „ima intervju sa nekim neutralnijim i respektabilnijim kao što su Bloomberg ili Fortune“ i „obrati se milijardama“ za koje FatMan kaže da je Kwon „izvukao novac iz sistema“.

Oni koji su se nadali drami koja je uslijedila ne bi bili razočarani. Guzman uzvratio da je “bio korisnik Terre kao i ti.” Takođe je tvrdio da je FatMan bio “malo sumnjiv”, dodajući da se FatMan “ponašao kao da nisam pokušao da vam se obratim zbog ovoga.”

FatMan je uzvratio, rekavši da Guzman nikada nije kontaktirao „o dokumentarcu ili intervjuu bilo koje vrste“, i samo je pitao da li sam „bio u Singapuru i tražio da se nađemo“. On napisao:

“Mislim da je ‘malo sumnjivo’ da bi lagao o tome…”

U odgovorima, neki su pozvali FatMana da pogleda cijeli intervju prije nego što ga objavi.

Na to je FatMan odgovorio pomirljivijim tonom, napisavši:

“Radujem se što ću ga gledati. Bez obzira na tebe [Guzmán] bili Terra shill ili ne, imate sposobnost da iznesete važne činjenice na vidjelo, što se nadam da jeste. Do Kwon je počinio prevaru masovnih razmjera i nadam se da će to biti otkriveno.”

Na drugim mjestima, neki su tvrdili da je pregled intervjua imao “reklamne” vibracije, dok su se drugi pitali zašto je Kwon odlučio prekinuti šutnju sa tako malo poznatim (i potpuno novim) medijskim kućama.

Drugi su ipak tvrdili da Bloomberg i Fortune vjerovatno neće biti neutralni u svom stavu – i mogli bi nastojati da prikažu Kwona u negativnijem svjetlu.

Popularni kripto trgovac DegenSpartan primijetio da bi njegov „netraženi savet“ Kvonu „bio da ispadne kao obmanjujuće optimističan [that the Terra project] uspjelo bi, iako je bilo moguće da bi moglo propasti.” Dodao je da bi za Kvona bilo korisno da tvrdi da je „stvarno“ mislio da je neuspeh „veoma malo verovatan“.

Zaista, u drugom veoma uređenom dijelu intervjua, Kwon govori o tome kako je „algoritamski stabilcoin“ „počinjao da postaje [an] industrijski standard.”

Jedna osoba bazirana na Twitteru koja koristi ručku cafetero7878 pitan Kwon ako bi se “svijestio [South] Koreje i odgovarati na pitanja Narodne skupštine?”

Južnokorejsko tužilaštvo istražuje Kwona i druge ličnosti iz rukovodstva Terre zbog navoda da su oni možda projektirali pad UST-a u maju ove godine – ili da su možda imali prethodna saznanja o događajima prije nego što su se dogodili.

Na istom je posteru navedeno da južnokorejski poslanici vjerovatno imaju “dugačku listu pitanja” koja treba postaviti Kwonu.

U 8:10 UTC, terra (LUNA) se trguje po cijeni od 1,96 USD, što je pad od 3,6% u jednom danu i 7% u sedmici, te porast od 9% za mjesec dana.

____


– Do Kwon kaže da nije prevarant i da ima “veliko povjerenje” u Terra 2.0
– Južnokorejski tužioci završili Terra racije na berzama, tehničkim i VC firmama

– Tužioci upali u dom suosnivača Terra Daniela Shina dok se Do Kwon vraća na Twitter
– Kolaps Terre je teška lekcija za aljkave kripto vitrine i lakovjerne maloprodajne investitore

– Ustanak bi mogao nadoknaditi neke LUNA gubitke
– Nakon Terrinog Lehman Momenta, šta je sljedeće za tržište?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *