Crypto

Institucionalno ulaganje neće skočiti osim ako se ne riješi blokada imovine: Coinbase CFO

Institucionalno ulaganje kripto imovine, uključujući Ethereum nakon spajanja, moglo bi postati “fenomen” u budućnosti, ali ne dok njihova sredstva i dalje moraju biti “zaključana”.

Govoreći tokom razgovora o zaradi u drugom kvartalu 9. avgusta, glavni finansijski direktor (CFO) Alesia Haas je napomenula da nije očekivala da će njihova nova ekskluzivna institucionalna usluga zalaganja, koja je uvedena u Q2, biti „kratkoročni fenomen” sve do „ Dostupna je zaista likvidna opcija stakinga.

“Ovo je prvi put da imamo dostupne proizvode. Ranije je način na koji su institucije imale pristup ulaganju bio preko Coinbase Cloud-a […] Ali nudimo ga kao delegiranu uslugu zalaganja, sličnu onoj koju imamo za maloprodajne kupce.”

Međutim, Haas je rekao da su još uvijek “rani dani” za njihovu novu uslugu zalaganja, dodajući da će vjerovatno vidjeti “stvarni materijalni utjecaj” tek kada kreiraju opciju tekućeg ulaganja za Ethereum nakon spajanja, također poznatu kao ETH2.

Likvidno ulaganje je proces zaključavanja sredstava kako bi se zaradile nagrade za ulaganje, a da pritom i dalje imate pristup sredstvima.

Haas je objasnio da mnoge finansijske institucije “ne žele da se njihova imovina drži na neodređeno vrijeme”.

“Dakle, kada uložite ETH2, vi zaključavate svoju imovinu u Ethereum do spajanja, a zatim neki period nakon toga. Za neke institucije, ta blokada likvidnosti im nije prihvatljiva. I tako, iako su možda zainteresovani za ulaganje, oni žele da imaju učešće u likvidnoj imovini.”

Haas je ponovo potvrdio da je ovo pitanje “nešto što želimo riješiti” i dodao da ćemo kada ovo likvidno učešće bude dostupno finansijskim institucijama koje mogu udružiti sredstva u većim proporcijama, “vidjeti pravi materijalni uticaj institucionalnih prihoda”.

Povezano: Coinbase u partnerstvu s BlackRockom stvara nove pristupne tačke za institucionalno kripto ulaganje

Investitori i institucije su mogli pristupiti Coinbase-ovoj delegiranoj usluzi za ulaganje putem ‘Coinbase Prime’, koja je prvi put lansirana u septembru 2021. Platforma također nudi druge integrirane usluge, kao što je pristup skrbničkom novčaniku s poboljšanom sigurnošću, kriptovalute u realnom vremenu tržišne podatke i analitiku, te druge kripto-prirodne karakteristike poput decentraliziranog upravljanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *