Crypto

Institucionalni investitori kupuju kroz kripto zimu: Anketa

Istraživanje institucionalnih investitora sugerira da su njihove alokacije kriptovaluta porasle u prošloj godini uprkos tome što industrija prolazi kroz produženu kripto zimu.

Istraživanje koje sponzorira Coinbase objavljeno 22. novembra i sprovedeno između 21. septembra i 27. oktobra, pokazalo je da je 62% institucionalnih investitora uloženih u kriptovalute povećalo svoja izdvajanja u proteklih 12 mjeseci.

Za usporedbu, samo 12% je smanjilo svoju izloženost kriptovalutama, što ukazuje na to da bi većina institucionalnih investitora mogla dugoročno biti naklonjena digitalnoj imovini uprkos padu cijena, prema istraživanju.

Više od polovine anketiranih investitora reklo je da trenutno planiraju ili planiraju da koriste pristup kupovini i držanju za kriptovalute, uz uvjerenje da će cijene kriptovaluta ostati stabilne i da će se kretati u rasponu u narednih 12 mjeseci.

Uz to, 58% ispitanika je reklo da očekuju da će povećati alokaciju svog portfelja za kriptovalute u naredne tri godine, pri čemu se gotovo polovina “u potpunosti slaže” da će se kriptovalute povećati na duži rok.

Kao što je ranije naširoko izvještavano, regulatorna nesigurnost je još jednom bila faktor zbog kojeg je većina investitora bila zabrinuta kada su vagali da li da ulažu u kriptovalute, posebno među onima koji planiraju ulaganje u sljedećih 12 mjeseci, gdje je 64% izrazilo zabrinutost.

Reprezentativni uzorak Coinbase istraživanja sastojao se od 140 institucionalnih investitora sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, koji zajedno imaju imovinu pod upravljanjem u ukupnom iznosu od oko 2,6 biliona dolara. Anketu je sproveo izdavač za poslovne korisnike Institutional Investor’s Custom Research Lab.

Povezano: Investicioni menadžer Man Group od 138 milijardi dolara za pokretanje kripto hedž fonda: Izvještaj

U listopadu, anketa institucionalnih investitora od strane fidelity Investments podružnice, Fidelity Digital Assets, objavljena 27. oktobra dala je slične nalaze, a u intervjuu za Cointelegraph, šef istraživanja Fidelityja Chris Kuiper je primijetio:

“Oni su agnostički prema nekima od ove lude volatilnosti i cijene jer na to gledaju iz vrlo dugoročne perspektive. Gledaju u narednih godina, pet godina, deceniju ili više.”

Vrijedi napomenuti da su oba ova istraživanja provedena prije kolapsa FTX-a, što je prema CoinShares-u dovelo do rekordnog porasta proizvoda za kratkotrajno ulaganje, dok je ukupna imovina pod upravljanjem kripto institucionalnih investitora sada na 22 milijarde dolara, što je najniži nivo. za dvije godine.

James Butterfill iz CoinSharesa je 21. novembra rekao da je povećanje kratkih investicija vjerovatno “direktan rezultat tekućih posljedica kolapsa FTX-a.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.