Crypto

Insta-rally! FLOW token skoči za 50% usred euforije usvajanja Instagrama

Flow (FLOW) je zabilježio svoje najbolje dnevne performanse 4. augusta nakon što je postao najnoviji blockchain koji podržava funkcije nezamjenjivih tokena (NFT) Instagrama.

Insta-made FLOW rally

Izvršni direktor Meta Mark Zuckerberg objavio je 4. augusta da je Instagram proširio svoju NFT podršku na još 100 zemalja u Africi, Azijsko-pacifičkom, Bliskom istoku i Americi. Kao rezultat toga, više korisnika može objaviti digitalne kolekcionarske predmete iskovane na Flow blockchainu na Instagramu.

Integracija visokog profila pomogla je FLOW-u da poraste za 54% da dostigne unutardnevni maksimum od 2,83 dolara po tokenu. Zanimljivo je da je masivni rast tokena pratio porast njegovog dnevnog obima trgovanja, potvrđujući određenu težinu iza bikovskog trenda.

FLOW/USD dnevni grafikon cijena. Izvor: TradingView

Kao i svaka izvorna imovina blockchaina, usponi i padovi u potražnji FLOW-a povezani su s usvajanjem njegovog matičnog lanca. Uopšteno govoreći, FLOW služi kao zakonsko sredstvo plaćanja unutar Flow-ovog ekosistema dokazivanja udjela u sljedeće svrhe:

  • Staking
  • Nagrade za ulaganje
  • Transakcione naknade
  • Depoziti za čuvanje računa
  • Garancija za stabilcoin i DeFi proizvode
  • Učešće u upravljanju protokolima i razvoju ekosistema

To objašnjava bikovski odgovor tokena na usvajanje Instagrama.

Predstoji još 30% dobitaka?

Iz tehničke perspektive, FLOW očekuje još jedan rast od 30% u odnosu na trenutne nivoe cijena.

Čini se da su nedavni cjenovni trendovi FLOW-a na dnevnom grafikonu oslikali bikovski obrazac nazvan “Bump-and-Run-Reversal (BARR) dno”. Sada, token je ušao u fazu proboja sa ciljem naviše blizu nivoa gde je formiranje dna BARR počelo na oko 3,20 dolara.

FLOW/USD dnevni grafikon cijena koji sadrži BARR podešavanje. Izvor: TradingView

Prema veteranskom analitičaru Tomu Bulkowskom, BARR obrasci su “iznenađujuće dobri”, sa šansom od 76% da ispune svoj cilj profita. To povećava potencijal FLOW-a da poraste za još 30% na 3,20 dolara, dodatno podržan jakim osnovama.

Povezano: ‘Metaverse je promjena koja se događa već 20 godina’: Pitanja i odgovori s Forbesom 30 ispod 30 poduzetnika i investitora u 300+ kripto startupa

S druge strane, FLOW-ova najnovija prodaja je gurnula njegov dnevni indeks relativne snage (RSI) iznad 70, odnosno prekomjerno kupljenu teritoriju, što ukazuje na povećan rizik od prodaje.

Stavovi i mišljenja izneseni ovdje su isključivo autorovi i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizik, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *