Crypto

Infura Josepha Lubina planira kreirati Amazon Web Services za Ethereum čvorove

Kao odgovor na najkompleksniju nadogradnju Ethereuma do sada, dobavljač infrastrukture Infura razvija decentraliziranu verziju svoje usluge koja pruža skalabilnu Ethereum infrastrukturu i Web3 programska interfejsa za programere (API). Kompaniju kontroliše Joseph Lubin, suosnivač blockchaina i osnivač blockchain softverske kompanije ConsenSys.

Odbacujući tvrdnje da bi spajanje Ethereum-a, pod kojim je blockchain izvršio svoju historijsku tranziciju na Proof-of-Stake, moglo dovesti do centraliziranije kontrole blockchaina, Infura će svojim korisnicima ponuditi decentralizirani način upravljanja mrežnim čvorovima. Zahvaljujući tome, posao će programerima aplikacija i korisnicima pružiti rješenje koje bi se moglo usporediti s Amazon Web Services za Ethereum i druge blockchaine.

Prema planu, očekuje se da nova usluga bude lansirana u prvoj polovini sljedeće godine, Bloomberg prijavljen.

„Ono što radimo je da kada ljudi pristupaju podacima to se može uraditi na decentralizovan način“, rekao je EG Galano, suosnivač Infure. „Imamo veći uticaj od onoga što bi nam bilo prijatno u ekosistemu.”

S ciljem izgradnje mreže decentraliziranih nod operatera, “Infura već prima prijave od operatera zainteresiranih za pridruživanje njegovom programu ranog pristupa”, kaže Galano.

Istovremeno, kompanija planira da nastavi da nudi centralizovanu verziju svoje usluge korisnicima Infure širom sveta, rekao je on.

Infura kaže da se njena globalna zajednica sastoji od više od 400.000 programera koji dolaze iz širokog spektra kompanija koje uključuju Uniswap, Coinbase Wallet i MakerDao, između ostalih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.