Crypto

Industrija sigurna u NFT usred kolapsa FTX-a: Nifty Newsletter, 16.–22. novembar

U ovosedmičnom biltenu pročitajte o tome kako je na nepromjenjivi token (NFT) protokol utjecao kolaps FTX-a koji je doveo do otpuštanja. Uprkos efektima kolapsa FTX-a, igrači u industriji unutar NFT prostora i dalje su sigurni u oporavak NFT-a. U međuvremenu, Disney je vratio metaverzuma Boba Igera kao svog izvršnog direktora i provjerite kako su NFT-ovi zauzeli centralno mjesto u Formuli 1. I, ne zaboravite ovonedeljne Nifty News u kojima se pojavljuju kineske tehnološke kompanije koje fanovima FIFA Svjetskog prvenstva nude metaverz -kao iskustvo gledanja fudbalskog događaja.

Nickel Digital, Metaplex i drugi nastavljaju da osećaju uticaj kolapsa FTX-a

Zbog efekata kolapsa FTX-a, NFT protokol Metaplex je otpustio članove svog tima Metaplex Studios. Prema riječima izvršnog direktora kompanije Stephena Hessa, kolaps FTX kripto berze indirektno je uticao na njihovo poslovanje. Zbog toga, firma zauzima „konzervativniji pristup“ dok napreduju.

Hess je takođe istakao da je Metaplex osnovni sloj Solana NFT ekosistema. Izvršni direktor NFT-a je napomenuo da je njihova odgovornost da osiguraju održivost protokola za svoju zajednicu.

Nastavi čitati…

Industrija izražava povjerenje u NFT prostor usred kolapsa FTX-a

Uprkos problemima koje je donio debakl FTX-a, igrači NFT industrije i dalje imaju nadu u svemir. Cointelegraph je razgovarao s nekoliko ljudi koji rade u svemiru kako bi ih pitali o njihovim perspektivama o tome kako će se prostor oporaviti od medvjeđeg tržišta i kolapsa FTX-a.

Oscar Franklin Tan, izvršni direktor NFT platforme Enjin, kaže da će se prostor stabilizirati i konsolidirati oko najjačih zajednica. Do tada će se u prostoru pojaviti druga generacija “pametnijih, održivijih NFT modela”.

Nastavi čitati…

Disney vraća Boba Igera kao izvršnog direktora: Evo kripto veze

Bob Iger, poznat kao podržavalac metaverzuma, vratio se kao izvršni direktor Disneyja i zamijenio Boba Chapeka. Izvršna vlast je poznata u kripto prostoru nakon rada sa platformom za digitalne avatare Genies.

Još 28. decembra, kompanija je prijavila metaverse patent dok je Iger još uvijek radio u firmi kao izvršni direktor i predsjednik odbora. Uprkos tome, kompanija je tada saopštila da još nema planova za korišćenje patenta.

Nastavi čitati…

NFT vozi sačmaricu dok Red Bull Racing zatvara sezonu F1

NFT-ovi su zauzeli centralno mjesto kada je Formula 1 zatvorila svoju sezonu 2022. Red Bull Racing, tim sa kripto berzom Bybit kao partnerom, dominirao je trkačkim turnirom. Uz ovo, logo Bybita će biti predstavljen zajedno sa NFT umetničkim delom pod nazivom Lei the Lightning Azuki.

Lei Azuki NFT jedan je od komada u okviru kolekcije Azuki NFT inspirisane animeom koja sadrži 10.000 NFT. NFT je u trenutku pisanja naveden na oko 11.000 dolara za omotani eter (wETH).

Nastavi čitati…

Sjajne vijesti: Kineske firme će ponuditi gledanje metaverza Svjetskog prvenstva, X2Y2 odustajanje od tantijema i još mnogo toga

Kako je počelo FIFA Svjetsko prvenstvo, tehnološke kompanije sa sjedištem u Kini ponudile su iskustva slična Metaverse koja omogućavaju fudbalskim navijačima unutar zemlje da pristupe Svjetskom prvenstvu u Metaverseu. U međuvremenu, NFT marketplace X2Y2 je odustao od svoje objave o autorskim naknadama, signalizirajući da će nametnuti naknade za sve postojeće i buduće kolekcije.

Nastavi čitati…

Hvala vam što ste pročitali ovaj sažetak najzapaženijih dešavanja ove sedmice u NFT prostoru. Dođite ponovo sljedeće srijede za više izvještaja i uvida u ovaj prostor koji se aktivno razvija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.