Crypto

IMPT tim je nastavio da napreduje u njihovoj pretprodaji

Odricanje od odgovornosti: Odjeljak Industry Talk sadrži uvide igrača kripto industrije i nije dio uredničkog sadržaja Cryptonews.com.

IMPT je potpuno novi projekat koji je fokusiran na kapitaliziranje rasta ESG ulaganja i porasta kriptovaluta.

Tim se nada da će moći koristiti kriptovalute kao medij za osiguranje da se karbonski krediti mogu obraditi efikasnije i transparentnije, a postavljanjem na lanac mogu im otvoriti širi niz slučajeva upotrebe. Ranije su se karbonski krediti primjenjivali samo na kompanije kako bi promijenili svoje navike, ali sa IMPT-om, mogli su se koristiti i za podsticanje pojedinaca da promijene svoje ponašanje.

Uspon zelenog ulaganja

U posljednjih nekoliko godina, zeleno ulaganje postalo je značajno važan aspekt svijeta ulaganja, jer politizacija ESG-a prisiljava kompanije da promijene svoje ponašanje ako žele pristup istom nivou finansiranja.

ESG olakšava kompanijama koje su „zelenije“ da dobiju sredstva i teže kompanijama koje su neto zagađivač.

Broadridge Financial Solutions procjenjuje da će do 2030. godine ukupna tržišna kapitalizacija ESG industrije porasti na 30 biliona dolara, a samo tržište karbonskih kredita procjenjuje se na preko 50 milijardi dolara.

Preko 25.000 kompanija se uključilo

Tim u IMPT-u marljivo radi na uključivanju što većeg broja kompanija u njihov ekosistem i sada ima preko 25.000 kompanija uključenih preko njihove partnerske šeme.

Pored nedavnih dodataka kao što su River Island i Macy’s, kompanija je uspjela uklopiti industrijske titane kao što su Netflix i Microsoft.

To znači da svaki put kada potrošači kupuju u bilo kojoj od ovih kompanija (koje su među kompanijama koje su najviše usklađene sa ESG-om na svijetu), mogu biti nagrađene IMPT-om koji se zatim može iskoristiti za karbonske kredite.

Postavljanjem karbonskih kredita na blockchain, cijeli ekosistem može biti dizajniran tako da bude daleko transparentniji nego što se itko ranije mogao nadati. Karbon kreditima se može trgovati 24 sata dnevno i na mnogo efikasniji način.

IMPT pretprodaja je sada prikupila 13 miliona dolara

IMPT pretprodaja je sada uživo na njihovoj web stranici i uspjela je prodati 13 miliona dolara rekordnom brzinom, što je posebno impresivno kada se uzme u obzir da smo trenutno u dubini medvjeđeg tržišta.

Pretprodaja nastavlja da dobija na snazi, a oni koji žele kupiti IMPT sada to mogu učiniti prije nego što projekat krene uživo kada se pretprodaja rasproda.

Posjetite IMPT odmah

Leave a Reply

Your email address will not be published.