Crypto

Hyundaijeva podružnica za vrijednosne papire dodaje kripto podatke na svoju platformu za upravljanje imovinom

Hyundai Motor GroupOgranak za vrijednosne papire produžio je svoje partnerstvo s južnokorejskom kripto berzom Bithumb – i omogućit će korisnicima svojih aplikacija pristup podacima kripto tržišta u realnom vremenu.

U zvaničnom saopštenju, Hyundai Motor Securitiesjedan od najvećih dobavljača vrijednosnih papira u Južnoj Koreji, objasnio je da će dodati informacije o kripto posjedima svojih kupaca u svoje MyData platforma za upravljanje imovinom.

MyData je veoma popularna nova usluga u južnokorejskom finansijskom sektoru. Usluga se sastoji od platformi koje reguliše vlada koje omogućavaju pojedincima da vide svu svoju imovinu i obaveze na jednoj platformi. To znači da čak i ako klijenti imaju račune u više banaka, pored dionica – a sada i kriptovaluta – moći će ih vidjeti sve odjednom putem takve platforme.

Samo nekoliko licenciranih poslovnih operatera u finansijskom sektoru može ponuditi usluge MyData, koje nadziru regulatorni Komisija za finansijske usluge.

Nazvana je MyData platforma Hyundai Motor Securities The Herb, a kompanija je navela da će novo partnerstvo omogućiti korisnicima kriptovaluta da provjere detalje o transakcijama, statuse računa i tržišne cijene za odabrane novčiće. Firma je također naznačila da će postati prva kompanija za vrijednosne papire u zemlji koja će ponuditi takve funkcije praćenja kripto tržišta na takav način.

Kompanija je dodala da će “klijenti koji ulažu u digitalnu imovinu” moći “lako upravljati” svojim kripto posjedima putem The Herba.

Ovaj potez je prvi veliki razvoj Hyundai Motor Securities i Bithumb otkako su dvije strane potpisale “ugovor o poslovnom partnerstvu” u junu ove godine.

MyData usluge su već izazvale zabrinutost zbog privatnosti u Južnoj Koreji. Krajem prošle godine, neobank servis Naver Financial slučajno dozvolio da finansijski podaci oko 100 svojih klijenata procure na mreži dok je testirao sopstvenu uslugu MyData.

Prošlog mjeseca, više medija je predložilo da gigant kripto razmjene FTX je očekivao dogovor o kupovini udjela u Bithumb. Kompanija je bila na prodaju već nekoliko mjeseci, ali je imala muke da pronađe kupca, a brojni poslovi visokog profila su propali u fazi pregovora.

____


– Korejski poslovni teškaši se udružuju za projekat Blockchain osiguranja
– Hyundai ‘May Look to Rival Kakao’ s novim potezom kriptovaluta

– Hyundai Blockchain podružnica Hdac lansira prvi Dapp na svojoj glavnoj mreži
– Korejski regulator tržišta želi da Upbit, Bithumb označi kao ‘velike konglomerate’

– Južnokorejska kripto berza Heavyweight Bithumb dobija operativnu dozvolu
– Južnokorejski tužioci završili Terra racije na berzama, tehničkim i VC firmama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *