Crypto

Huobi dobija zeleno svjetlo kao provajder razmjene u Australiji

Kripto mjenjačnica Huobi može početi nuditi usluge razmjene kriptovaluta u Australiji nakon što se 1. avgusta registruje kao provajder digitalne razmjene valuta kod Australijskog centra za izvještaje i analizu transakcija (AUSTRAC). To znači da Huobi sada može ponuditi fiat usluge trgovine kriptovalutama u zemlji .

Cointelegraph je kontaktirao Huobi kako bi utvrdio hoće li moći ponuditi potpune usluge zamjene. Kompanija je prvobitno naznačila da će se fokusirati na pružanje OTC usluga nakon što dobije registraciju.

Berza nastavlja da gleda na širenje svojih horizonata, a također gleda i na američko tržište. Huobi je osnovao američku podružnicu, HBIT, u julu 2022. Dobio je licencu za Money Services Business, a kompanija se nada da će u budućnosti pokrenuti usluge razmjene.

Huobi je također dobio licence na Novom Zelandu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima u junu 2022. Regulatorno tijelo za virtuelnu imovinu Dubaija (VARA) dalo je privremeno odobrenje razmjeni da počne nuditi svoje usluge u zemlji. Huobijev lokalni entitet ponudit će cijeli paket proizvoda i usluga za razmjenu kriptovaluta, koji će raditi prema modelu probnog prilagođavanja kao dio procesa licenciranja.

Povezano: Američka ekspanzija za Huobi korak bliže nakon što je osigurala FinCEN licencu

Kompanija je imala svoje probleme na Tajlandu tokom istog mjeseca, da bi se na kraju zatvorila nakon što nije postupila u skladu sa propisima Tajlandske komisije za vrijednosne papire i berzu.

Huobi je bio primoran da se preseli u Gibraltar krajem 2021. nakon najnovijeg kineskog napada na korištenje kriptovaluta u zemlji. Britanska prekomorska teritorija postala je atraktivna lokacija za kriptovalute i pružatelje usluga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *