Crypto

Hayes traži ‘oprost’ što je Ethereum nazvao Shitcoinom, udvostručio se na ETH

Bivši BitMEX Izvršni direktor Arthur Hayes izvinio se što je Ethereum (ETH) nazvao shitcoinom prije mnogo godina i ustvrdio je da je spajanje “ekstremno bikovsko” za cijenu ETH.

U svom najnovijem eseju, Hayes se osvrnuo na svoje prethodne izjave o Ethereumu, kao i sa nestrpljenjem da razgovara o predstojećem, dugo očekivanom i dugo očekivanom spajanju, kada će Ethereum preći sa trenutnog proof-of-work. (PoW) mehanizam konsenzusa za dokaz udjela (PoS).

Što se tiče prošlosti, izvinio se za svoje ranije izjave, rekavši:

“Čitaoci koji su pratili moju karijeru esejista zapamtit će da sam ja shit po cijeloj pretprodaji Ethereuma. Rekao sam da je bezvredno. Pogriješio sam. Molim te, oprosti mi, o Gospode!”

Osvrnuo se na svoj esej iz 2018. pod naslovom „Ether, A Double Digit Shitcoin“, u kojem je predvidio da će cijena ETH pasti ispod 100 USD, rekavši: „I bio sam u pravu! Na kratko…”

Prema njegovim riječima, Hayes je „postao vjernik“ 2020. godine i postao je „dugo i jak“ kada je vidio grafikon koji prikazuje kako je tržišna kapitalizacija ETH manja od ukupne tržišne kapitalizacije svih dapp-ova (decentraliziranih aplikacija) koje podržava.

„Verujem da DeFi nudi kredibilnu alternativu trenutnom finansijskom sistemu – a za sada je Ethereum spreman da napaja svetski finansijski kompjuter.”

Tvrdio je da je spajanje “ekstremno bikovsko” za cijenu ETH – ali i da još nije stavljeno na tržište, pišući:

“S obzirom na svu prisilnu prodaju koja se dogodila tokom pada tržišta i lošu finansijsku poziciju u kojoj je većina kripto investitora ostala, [M]Čini se da erge nema cijenu – i imamo nevjerovatnu priliku da povećamo pozicije Ethera na vrlo atraktivnim nivoima.”

Hayes je dalje rekao da je „danas sigurniji nego ikada prije da će do spajanja zaista doći“, posebno jer rudari „postaju glasni o [its] negativnih uticaja.”

Iako je rekao da nema tehničke vještine da procijeni hoće li se spajanje zaista dogoditi u septembru, kako se procjenjuje, Hayes je naglasio da „jedna grupa dionika Ethereum mreže koja apsolutno može ometati vjerovatnoću uspjeha [is] trenutni rod Ethereum rudara.”

Nakon spajanja, mašine Ethereum rudara će postati bezvrijedne osim ako ne budu mogli kopati na drugom vrijednom lancu. Kako je poznati rudar Chandler Guo već govorio o Ethereum hard forku, onom koji će zadržati PoW lanac, Hayes je tvrdio da je uspostavio kontakt s drugim kineskim rudarima koji su potvrdili da je ova ideja jaka u toj bazi.

U aprilu je Hayes nagovijestio da bi mogao rebalansirati svoja ulaganja u odnosu na bitcoin (BTC) iu korist ETH, tvrdeći da će “masivan zid novca” ući u ETH kada se bude smatrao ESG-om (ekološkim, društvenim i upravljačkim) prihvatljivim , prinosno sredstvo. “Kada se prašina slegne na kraju godine, vjerujem da će se ETH trgovati sjeverno od 10.000 USD,” rekao je. U najnovijem eseju, Hayes je ponovio predviđanje od 10.000 dolara, ali nije precizirao kada bi se to moglo dogoditi.

U 09:16 UTC, ETH se trguje po 1,658 USD i porastao je za 2% u jednom danu i za 4% u sedmici. Cijena je skočila 46% za mjesec dana, smanjivši godišnje gubitke na 39%.

____


– Ako se Ethereum podijeli, vodeće berze će ‘vjerovatno’ navesti ETHPoW token – BitMEX
– Vitalik Buterin kaže da spajanje nije ‘pricijenjeno’ kao što investitor obećava da će forkirati Ethereum

– Glavne Bitcoin i Crypto kompanije upozoravaju na ‘ekstremni’ rizik u sistemima dokaza o udjelu
– Kompromisi i prednosti prelaska Ethereuma na Proof-of-Stake mrežu

– 6 ključnih tačaka u viziji Vitalika Buterina za Ethereum predstavljeno na EthCC-u
– Dok Bitcoin nastavlja da pada, Arthur Hayes se pridružuje horu prediktora BTC od 1 miliona USD i upozorava na ‘The Doom Loop’

– Sljedećih 6-12 mjeseci će biti ‘brutalno’, ali investicija ‘Sezona sadnje’ počinje sada, kaže Arthur Hayes
– Crypto Selloff dokazuje da kompjuterski kod vodi do ‘boljeg ishoda’ od ljudske diskrecije – Arthur Hayes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *