Crypto

Hakeri ukrali 42 miliona dolara vrijednu kripto imovinu od osnivača Fenbushi Capitala Bo Shena – Evo šta se dogodilo

Hakeri su ukrali kriptovalute u vrijednosti od čak 42 miliona dolara iz novčanika koji kontroliše istaknuti blockchain rizični kapitalista Bo Shen, osnivač Fenbushi Capitala.

Vijest o krađi je u srijedu na Twitteru podijelio i sam Bo Shen, a Shen je rekao da se krađa dogodila iz njegovog ličnog kripto novčanika 10. novembra. On je naglasio da krađa nije uključivala nikakvu imovinu kompanije.

“Ukupno 42 miliona vrijednosti kripto imovine, uključujući 38 miliona USDC-a, ukradeno je iz mog ličnog novčanika”, napisao je Shen. Dodao je da je incident već prijavljen lokalnoj policiji, a rekao je da je i FBI umiješan.

Mnemoničke riječi su ugrožene

Ispitujući incident, kompanija za zaštitu blokova SlowMist je na Twitteru podijelila dodatne detalje o krađi i istakla da je razlog krađe to što su mnemoničke riječi kompromitovane.

Sigurnosna firma je na Twitteru rekla da je novčanik korišten Trust Wallet, popularni mobilni novčanik koji podržava veliki broj kriptoaktive. Trust Wallet je sada u vlasništvu Binancea, nakon što ga je berza kupila 2018.

Ukupno, 38,2 miliona USDC, 1,607 ETH, 719,760 USDT i 4,13 BTC nestalo je iz novčanika pogođenog Bo Shena, navodi se u tvitu SlowMista.

“Radimo s njom da pratimo ovu krađu, a s FBI-jem i advokatima koji su već uključeni, pozivamo hakere da vrate novac što je prije moguće”, napisala je firma, dok je također podijelila detaljan pregled toka transakcija u krađa:

Trust Wallet token raste

Uprkos prijavljenoj krađi, cijena TWT tokena Trust Wallet uglavnom je ostala nepromijenjena i u srijedu i u četvrtak ove sedmice.

Spora akcija za token uslijedila je nakon masovnog rasta prije dvije sedmice, kada je TWT porastao sa 1,9 dolara na 2,7 dolara za samo tri dana, i ostvario rast od 92% u sedmici.

TWT je top 50 kriptoaktiva na CoinMarketCap-ovoj rang listi, sa trenutnom tržišnom kapitalizacijom od 910 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.